© Istock

10 musthaves til spinning

Den sveddryppende, intense træning indendørs stiller krav til udstyret, der bliver godt brugt i de varme lokaler. Her får du det vigtigste udstyr, du bør anskaffe til spinning.

19. oktober 2015 af Peter Hyldahl.

KØLIGE FØDDER

GripGrab Low Cut Summer Sock 59 kr. www.gripgrab.dk

Kort strømpe i Coolmax-materiale og med meshzoner, så du let kan komme af med varme og sved. Low cut-strømpen har elastisk svangstøtte, der passer til cykling. Strømpen indeholder en blanding af akryl, nylon, polyester, bomuld og polyuretan. Det gør, at den tåler mange ture i spinninglokalet og i vaskemaskinen uden at miste form eller farve.


HOLD ØJE MED PULSEN!

Polar FT2 499 kr. www.polar.dk

Du kan træne præcis efter din spinninginstruktørs instrukser med et pulsur. Dette ur fra Polar er enkelt at bruge og viser din puls med store tal. Montér uret på styret, og du kan konstant følge med i din aktuelle puls, pulszoner og alt, du har brug for under træningen. Det er let at skifte mellem puls og træningstid. Pulsen registreres meget præcist via den medfølgende pulssensor, der spændes om livet. Du kan naturligvis også bruge uret til andre sportsgrene.


KØLENDE SVEDUNDERTRØJE

Brynje Super Micro Net A-Shirt 350 kr. www.brynje.no

Netundertrøjen er ærmeløs og opbygget med små huller, hvilket lettere transporterer sveden væk fra kroppen. Materialemikset med Polycolon, som har en exceptionel evne til at lede fugten, gør også, at du lettere kan komme af med varmen. Trøjen er derfor også god udenfor på varme sommerdage. Fås både i en T-shirtvariant og en variant med bredere skulderstropper.


CYKELTRØJEN TIL SPINNING

Xtreme X-Fun 299 kr. www.xtreme.dk

Til spinning behøver du ikke store lommer bagpå til materiel og energibarer, så du kan bruge en almindelig træningstrøje. Men en ægte cykeltrøje med pasform til formålet er rar, og denne Xtreme udmærker sig ved at være meget luftig og med gummikant forneden, så den holdes på plads, når du skiftevis står og sidder i sadlen. Trøjen sidder tæt, men klistrer ikke til huden. Den lille lomme bagpå har lynlås, så du kan have telefon og nøgle på dig, når du træner.


ØKONOMISK SKO DU KAN UDSKIFTE

Astral Race 499 kr. www.astral-biking.com

En spinningsko skal kunne justeres, mens du sidder på cyklen. De skal helst ikke være for dyre, da de bliver slidt ned efter et par sæsoner med masser af sved. Derfor er det bedre for pengepungen med et par billigere sko, som man kan skifte ud. Har du ikke et par aflagte fra landevejskørsel, er disse Astral-sko oplagte, da de har tre velcrolukninger, der gør det nemt at justere grebet om foden, mens meshpaneler i overdelen og i sålen giver god udluftning, så sveden kan løbe igennem. Skoen passer både til SPD- og Look-pedaler – de to foretrukne systemer i de fleste spinningcentre.


EFFEKTIV VASK

C30 Tabs 49,95 kr./12 stk. www.c30tabs.dk

Når du vasker ved under 60 grader i vaskemaskinen, fjernes bakterier og sved ikke. Men med C30 Tabs kan du både vaske dit spinningtøj skånsomt ved 30-40 grader og samtidig fjerne svedlugten.


BRUG DIN EGEN SADEL

Rex Cykler Sadel Adapter 169 kr. www.rexcykler.dk

Komforten skal være i højsædet til en hård spinningtime, og med denne adapter kan du bruge din egen sadel. Adapteren monteres under sadlen, og det tager under et minut at skifte sadler.


STYR PÅ SALTBALANCEN

Saltstick Caps 150 kr./30 stk. www.saltstick.com

Har du problemer med saltbalancen i varmen, kan salttabletter generelt være en god idé – især i et varmt spinninglokale. Saltstick Caps er det foretrukne våben blandt triatleter og andre, der døjer med muskelkramper.


HOLD GREBET

Hirzl Grippp Tour SF 349 kr. www.hirzl.com

Selvom cykelhandsker mest er lavet for at sikre håndfladerne ved styrt, kan det være rart med godt greb om spinningcyklens styr. Det får du med Grippp, der er konstrueret i ét stykke kænguruskind, der er en af de mest slidstærke lædertyper på markedet. De holder grebet via små gelpuder, der samtidig letter trykket fra håndled og hånd. Håndryggen er lavet af tekstil, der er meget åndbart.


KOMFORT I SADLEN

Newline 8 Panels Proof Shorts 550 kr. www.newline.dk

Prisoverkommelig cykelbuks med god formsyet pude. Selve buksen er syet af otte baner for at øge komforten. En elastik med silikonekant omkring lårene sørger for, at de sidder fast og ikke kryber op. Materialet er stærkt svedtransporterende, og cykelbuksen fås i størrelser fra helt små til XXL. Du bruger ikke almindelige underbukser inderst for at undgå gnavsår.


Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: