Cykelryttere i bjergene.
© iStock

5 smarte cykelhacks

Vi har samlet 5 smarte tips og tricks til både udstyr og træning, som du kan bruge i landevejssæsonen.

4. maj 2019 af Martin Mogensen

De 5 bedste cykelhacks 

1. Pak engangshandsker

De fylder ikke meget, og de er gode at have ved hånden, hvis du fx skal rode med kæden ude på landevejen. Du kan fx snuppe et par ved benzinstanderen, næste gang du tanker.

2. Træk vejret effektivt

Den mest effektive måde at trække vejret på, når du sidder på cyklen, er ved at bruge mellemgulvet. Det er maven, der skal udvide sig, ikke brystkassen.

3. Fyld dunken

Det er lidt en religion, om man vil køre med eller uden sadeltaske. Hører du til i den sidste gruppe, kan slange, CO2-pumpe, multitool og andre småting gemmes væk i en gammel drikkedunk i den ene flaskeholder. Eller køb en speciel ‘udstyrsboks’, der er designet til at sidde i en flaskeholder.

4.  Lav kæderenser af gamle tandbørster

Det tager ofte længere tid at rengøre kæderenseren end at rense selve kæden. To brugte tandbørster, der holdes sammen med tape eller en elastik, virker lige så godt, og så kan du med god samvittighed smide dem ud efter brug.

Kæderenser af gamle tandbørster
© Thomas Dahl

5. Bind knude på slangen

Er den sidste ek straslan ge punkteret, kan du slå en knude på den, så hullet ‘lukkes inde’. Ja, det lyder utroligt, men det virker faktisk og skal nok få dig godt hjem.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: