Knapper Urets ergonomi er ikke optimal til brug på styret. Knapperne er simpelthen for bøvlede at betjene.

Cykelcomputer med vokseværk

Med Cycling Pack, bygget på basis af det fremragende t6c-pulsur, vil Suunto gerne favne meget bredt til ære for cykelfolket. I vores øjne bliver det dog for bredt.

Suunto | |

Brugervenlighed: Både den indledende opsætning og betjeningen under brug er besværlig.

Funktion: Du får masser af data, der alle måles uhyre præcist.

God til prisen: Vurderet som cykelcomputer finder vi prisen for høj.

Konklusion: Som cykelcomputer fås der bedre alternativer til færre penge. Køb hellere t6c i multisport-udgaven med tilhørende GPS til den øvrige træning, og smæk en billig computer på cyklen. Selve t6c-uret er nemlig et fremragende redskab, der fortjener mere end et cykelstyr.

Pris: 3.600 kr.

www.suunto.com

Det var med masser af eder og forbandelser på læberne, at vi fik overstået den indledende montering og opsætning af Suuntos mange cykelstumper i sættet t6c Cycling Pack. Manualerne og brugervenligheden – eller rettere manglen på samme – er noget, de finske ingeniører godt kunne arbejde lidt mere med. Efter at frustrationerne fik lagt sig, kom vi heldigvis over til den sjovere del, nemlig selve afprøvningen af Cycling Pack’en, som består af et almindeligt t6c-pulsur, der kommunikerer med de medfølgende hastigheds- og kadencemålere. ’

Begge enheder arbejder trådløst, så du er fri for irriterende ledninger på cyklen. Og som en særlig smart detalje er hastighedsmåleren integreret i forhjulets stikaksel. Det virker umiddelbart lidt Storm P’sk, men fungerer rent faktisk upåklageligt. Stikakslen låser racerhjulet effektivt fast, og transmissionen til det styrmonterede ur fungerede uden fejl og mangler igennem hele testforløbet. Ikke at det kom bag på os, for systemet er faktisk en gammel opfindelse, der er udviklet af franske Mavic.

Kram. Kvaliteten af de forskellige dele er fremragende. Finnerne laver virkelig kram.

Fart. Det er lidt af en genistreg at integrere hastighedssensoren i den yderst velfungerende stikaksel.

Selv om det nu er Suuntos navn, der pryder udstyret, er den velafprøvede mekanik stadig den samme. I tråd med den aktuelle trend hen imod, at pulsure er små computere med et hav af funktioner, skorter det så sandelig heller ikke på informationer i t6c-uret, der er flagskibet i Suuntos store sortiment af pulsure til udholdenhedstræning. Det har dog både fordele og ulemper. Fx nød vi muligheden for at sætte de forskellige displays op efter eget forgodtbefindende, men farede næsten vild i de utallige funktioner, når vi skulle finde dem i urets menuer. Med lidt øvelse kommer man dog efter det.

Noget, vi til gengæld aldrig rigtig kom efter, var selve betjeningen af uret, når det sidder på styret. Det skinner meget tydeligt igennem, at hele designet er lagt an på at blive betjent ved håndleddet. Når samme opbygning flyttes over på et cykelstyr, ryger ergonomiens logik, og man tvinges til at knække og vride armene for at bladre frem og tilbage i menuen. På det område er Suuntos løsning i vores øjne milevidt fra det, som konkurrenterne tilbyder. Ærgerligt, for selve displayets størrelse er god og stor, og cifrene er derfor nemme nok at aflæse. Det ændrer dog ikke på, at vi under hele testen kørte rundt med fornemmelsen af, at anvendelsen som cykelcomputer var på den yderste kant af t6c’erens kompetenceområde.

Suuntos t6c Cycling Pack er opbygget af en hel stribe løsdele, der arbejder sammen på forskellig vis. Dermed kan de give en næsten uendelig strøm af træningsinformationer på farten.

Produktinfo:

Pulsur med tilknyttet trådløs fartsensor og kadencemåler. Integration af hastighedssensoren i stikakslen. Talrige pulsfunktioner samt distance, hastighed, kadence og ikke mindst barometrisk højdemåling. Medfølgende holder til cykelstyret.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: