Produktinfo Cykel-GPS med indbygget fjernbetjening. Talrige cykelfunktioner, inklusive højde. Muligt at up- og downloade ruter. Elektronisk kompas. Træningssoftware downloades fra nettet til pc (ikke til Mac).

Prisvenlig trænings-GPS

Det er afgjort spændende med en ny spiller på markedet for trænings-GPS’er. Og NAVI2move fra O-Synce byder da også på både fikse detaljer og en god pris.

O-Synce NAVI2move | |

Funktion: Masser af funktioner, men betjeningen er ikke altid lige logisk.

Kvalitet: Gedigen urkasse og gode materialer. Grynet display trækker ned.

God til prisen: Prisniveauet er klart NAVI2moves stærkeste side.

Konklusion: O-Synces GPS er lige nu ikke en trussel for Garmin. Prisen vil nok lokke købere over i tyskerlejren, men der skal styr på de mange småting, der skæmmer helhedsindtrykket, før NAVI2move bliver en seriøs udfordrer på markedet for trænings-GPS’er.

Pris: 1.399 kr.

www.o-synce.com

Det er noget af et spring, som tyske O-Synce har taget med lanceringen af deres NAVI2move trænings-GPS. Hidtil har de primært været kendt for små, prisvenlige cykelcomputere og pulsure i mellemprisklassen. Det er genrer, hvor de fleste kan være med. Noget helt andet er at udvikle en GPS til cyklen, for her begiver de sig direkte ind på et område, som kræver en masse knowhow og domineres af gigantiske Garmin.

Ikke desto mindre har O-Synce med en umiddelbart overkommelig prislap på 1.400 kr. taget udfordringen op. Spørgmålet er så, om tyskerne kan sætte et pletskud ind i første forsøg? Vores førstehåndsindtryk var ikke ligefrem til O-Synces fordel, for først skulle der findes en pc, da Mac ikke understøttes.

Dernæst gik jagten på et passende forbindelseskabel som erstatning for det upassende, der fulgte med. Kvalerne fortsatte med en lidt bøvlet montering af holderen og en ikke helt snorlige installation af softwaren. Dermed var newcomeren godt og grundigt bagud på point, inden vi overhovedet var begyndt at træde i pedalerne.

Her gik det heldigvis noget bedre, og GPS’en genfandt til en vis grad fodfæstet. Nøjagtigheden i målingerne var fin, og informationerne i displayet tilstrækkelige til at dække selv udvidede behov, som aktuel og sammenlagt højde, gennemsnitshastighed og maksimalfart m.m. Så på den front var der ikke noget at klage over.

Som en smart finesse har O-Synce indbygget en fjernbetjening til GPS’en, der gør det muligt at manøvrere rundt i displayet uden at flytte hånden fra styret. Se, det er smart! Det samme er muligheden for at planlægge sin rute hjemmefra via O-Synces egen software og lægge ruten ind på GPS’en. Den funktion er rent faktisk løst rigtig godt.

Herefter er det stort set bare om at køre af sted og følge anvisningerne i displayet. Sådan da, for en yderligere svaghed er, at det er rigtig svært at aflæse det uoplyste display på farten.

Godt nok får et tryk på knappen displayet til at lyse klart og tydeligt op, men det er altså ikke en optimal løsning, at man det meste af tiden er henvist til at køre i blinde. Og da slet ikke, når aktivering af lyset går hånd i hånd med, at der skiftes informationer på skærmen. Det havde været langt mere praktisk, hvis lyset i det mindste kunne aktiveres efter forgodtbefindende uden indflydelse på den øvrige funktion.

Eksemplet med lyset illustrerer meget godt det samlede problem ved NAVI2move: Den er et hæderligt udspil på et område, der domineres af en enkelt spiller. Men de små detaljer afslører, hvorfor det er Garmin, der sidder enevældigt på markedet. Forhåbentlig har O-Synce mod på hurtigt at stille med en efterfølger til den testede NAVI2move.

For med justeringer på en stribe detaljer koblet med den gode pris og kvalitet vil O-Synce være et kærkomment bidrag på markedet for trænings- GPS’er. For Garmin trænger i den grad til konkurrence.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: