Stor test af 16 cykelcomputere Download og se resultaterne af den store test.

Sådan vælger du den rigtige cykelcomputer

Hvilken cykelcomputer skal du vælge? Det afhænger af behov og budget. Se hvad du skal være opmærksom på, når du køber en ny cykelcomputer - og tjek vores test af 15 af markedets fedeste cykelcomputere.

18. juni 2013

Moderne cykelcomputere har et hav af funktioner. Men ikke alle er lige vigtige.

Fart: Måles enten via en sensor i hjulet eller på dyrere computere via GPS. Ganske uundværlig funktion og basis-funktion i alle computere.

Kandence: Måles via en sensor på pedalarmen og tæller, hvor mange pedalomgange du træder i minuttet. En interessant funktion, der kan hjælpe dig med at træde mere økonomisk.

Puls: Tæller antallet af hjerteslag i minuttet og måles via en sensor om brystet. Mens farten afhænger meget af vind og terræn, er pulsen en meget mere præcis indikator for, hvor hårdt du presser dig selv. Bruges især, hvis du vil arbejde målrettet med din form.

Højdemåler: Nogle computere er forsynet med en højdemåler, der kan måle stigningsprocenter på de bakker, du kører på og tælle, hvor mange højdemeter (antal meter du samlet set kører op i luften) du samlet set kører. En lidt eksklusiv funktion, der er god, hvis du træner bakkeintervaller eller skal køre i bjerge.

Flere køberåd, når du skal købe cykelcomputer

Størrelse: En stor computer med et stort display er nem at orientere sig på og betjene. Til gengæld er den ofte dyrere og tungere.

Display: Den kan være svært at se små tal i høj fart. Vælg et display med god kontrast og hvor de vigtigste informationer store.

Knapper: Knapperne skal være store og lette at betjene også i høj fart.

Online: Flere cykelcomputere kan overføre træningsdata til computeren. Det er guld værd, hvis du følger en bestemt træningsstruktur eller et program og vil følge din udvikling.

Hent den store cykelcomputer test

Aktiv Træning har testet 15 af markedets fedeste cykelcomputere.

Download pdf'en og se den savlende lækre, men hundedyre testvinder og de absolut fremragende computere til under 1.000 kr.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: