Produkt info: Cykelcomputer og pulsmåler med trådløs hastighedssensor og kadencemåler (skal tilkøbes). Rummer alle relevante cykelfunktioner, inklusive højdemåling og mellemtider. Vægt: 52 gram.

Topklasse med fingertouch

Æstetik og overlegen funktion går hånd i hånd i Polars cykelcomputer, der fungerer som én stor vippekontakt, som nemt styres med et tommelfingertryk.

23. september 2010

Polar CS500 CAD | |

Funktion: Overvældende mængde af info og alligevel nem at hitte rundt i.

Kvalitet: Klart kram, der udstråler klasse, og materialerne er gedigne.

God til prisen: Har du behov for de mange funktioner, er prisen o.k.

Konklusion: Kan du leve med, at kommunikationen til og fra din pc er en pinsel, så er CS500 en af markedets absolut fedeste cykelcomputere. Displayet er stort og tydeligt, betjeningen er i top – vippekontakten er suveræn – og informationsmængden er enorm.

Pris: 2.099 kr.

www.polar.dk

Det er en iøjnefaldende cykelcomputer, der troner på frempinden. Både af fremtoning og funktion. CS500 CAD’s design er elegant – stilrent, tyndt og strømlinet – men så sandeligt også praktisk. For det store display gør det muligt at aflæse hastighed, distance og talrige andre oplysninger uden at føle behov for læsebriller.

Og mens en stor, centralt placeret rød knap styrer mellemtiderne, foregår stort set al anden navigering mellem funktioner ved at trykke på selve computeren, der herved aktiverer kontakter, der sidder skjult på bagsiden. En god løsning, synes vi, for idéen med vippekontakten ser både godt ud og fungerer samtidig upåklageligt.

Opsætningen er også velfungerende, for du behøver ikke at være computernørd for at få de trådløse sensorer til at kommunikere med cykelcomputeren. Tværtimod foregik hele opsætningen ganske hurtigt og intuitivt.

Brugen af computeren under cykling er lige så enkel. Vi hyggede os svært med flittigt at bladre frem og tilbage mellem diverse skærmmenuer og herved få oplysninger om puls, hastighed, kadence, tilbagelagte højdemeter og meget mere.

En af de funktioner, som vi virkelig tog til os, er drink-reminderen. Ikke mindst i lyset af diverse aktuelle forskningsundersøgelsers klare konklusion om, at hyppig, systematisk væskeindtagelse under cykling er en afgørende præstationsfremmer, er det en lille genistreg, at CS500 kan sættes op til at minde dig om at drikke på bestemte tidspunkter.

Det kan synes som en banalitet, men fakta er, at rigtig mange ryttere ikke får nok væske indenbords, fordi fokus er lagt på at træde så hårdt i pedalerne som muligt.

Efter endt træning kan diverse data aflæses fra cykelcomputerens hukommelse – eller du kan købe et lille USB-datalink og dermed uploade dem til Polars online træningsdagbog for yderligere gennemgang af turens data.

Sidstnævnte voldte os dog talrige kvaler, for det kræver både held og snilde, hvis du ikke fortvivlet skal ende ud med at benytte Polars telefonsupport for at få skidtet til at virke. På det område halter finnerne markant efter markedets andre spillere.

Køber du cykelcomputeren, skal du sikre dig, at du får den nye og opgraderede cykelholder med, da de første holdere døjede med raslelyde. Det gør den nye ikke. Den holder cykelcomputeren så godt fast, at vi kan anbefale computeren til både landevejscyklen og mountainbiken. Ja, selv hvis du har 3 cykler, er det ikke noget problem, for CS500 har hukommelse for op til 3 forskellige cykler – og kan dermed flyttes rundt mellem dine cykler, hvis blot du investerer i styrholdere og hastighedssensorer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: