Produktinfo: Diablo-lygten er i aluminium. Det gør den stødsikker. O-ringe både fortil og bagtil holder al fugt og vand ude.

Djævelsk god cykellygte

Engelske Exposure Lights hæver standarden for lys til cykelturen med modellen Diablo, som kommer i en superrobust indpakning og leverer blændende meget lys.

Exposure Lights Diablo | |

Funktion: Nemt at overskue styrkerne og simpel uden ledning.

Brugervenlighed: Enkel og nem at betjene. Også på farten og i handsker.

God til prisen: Den er dyr, men både kvalitet og tekniske detaljer matcher.

Konklusion: Et kompromisløst produkt, som er robust og nemt at bruge. En dedikeret cykellygte, som kan bruges både af pendleren og af cykelrytteren, som vil være sikker på landevejen eller kunne se hver eneste knold på sin nattetur på mountainbiken.

Pris: 1.900 kr.

www.podiumkiss.com

Der er i dag så mange forskellige mærker og typer af pandelamper og lys til cyklen, at der virkelig skal håndfaste nyheder til, hvis man vil skille sig ud. Diablo-lygten fra Exposure Lights formår at gøre netop det. Lygten syner ikke af meget, og den virker ved første øjekast ikke som en specielt god løsning til fx nattekørsel. Dét indtryk holder kun, til solen går ned, og mountainbikesporene og landevejene skal prøves af i mørke.

Exposure Lights er et mærke, der er knopskudt fra den engelske fabrikant USE, som laver superlette aluminiumsdele til racercykler og mountainbikes. Og det smitter af på Exposure-lygterne, som scorer de første point ved at være kompromisløst fremstillet i 100 procent aluminium. Og det giver Diablo en overlegen robusthed.

Lygtens cylinderform bidrager også til et rigtig fint og rent samlet indtryk. En lampe består normalt af en lygteenhed, som kan være firkantet, rund eller mere eller mindre fantasifuldt udformet. Fra lygteenheden går der så typisk en ledning hen til batteriet. Og det er netop denne ledning, som bliver den samlede pakkes ømmeste punkt, da den kan knække eller gå løs.

Det problem løser Diablolygten, som har batteri og lygteenhed integreret i den aflange krop. Når den er klipset på hjelm- eller styradapteren, er der ingen ledninger eller andet, der skal holdes styr på, og det er et kæmpe plus ved denne model.

Begejstringen stopper dog ikke ved Diablos design. Uanset om man bruger den til mountainbike eller til landevejscykling, så mærker man, at her er tale om en særdeles stærk lygte. På maks. blus skyder den 700 lumen af sted, og det er altså noget, vi kunne bruge i den mørke skov! Man kan se alt det, man skal se til en god gang mørkekørsel. Og man bliver selv set.

Den mest gængse og driftsvenlige indstilling er 2.-højeste lysstyrke. Den føles næsten lige så god som det helt store blus, men kan til gengæld holde i 3 timer – typisk mere end nok til at komme frem og tilbage mellem hjemadressen og MTB-sporet – og samtidig få en fuldt oplyst tur i skoven.

Diablo betjenes utrolig nemt via en lille knap bagpå. Et andet plus i forhold til mange konkurrenter er, at lygten har 4 enkle indstillinger: max, high, low (giver 10 timers lys!) og blink. Reelt er det high og low, der bliver brugt, når man er i aktion. Men det store blus er godt at kunne skifte til – specielt hvis man fx lige skal rette blikket mod et kort, inden man blænder ned og kører videre.

I butikkernes virvar af multilygter, som både kan bruges som pandelamper til løb, cykellygter med mere, er Diablo et befriende møde. Et produkt, der vælger at være god til én ting: at lyse, når man kører på cykel. Og den kompromisløse udførelse med aluminiumsskal, fugtspærre, og ikke mindst at man slipper for den skrøbelige ledning, gør, at her er tale om et produkt, som giver fuld valuta for kronerne.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: