Hvad? Wattmålingssystem til cyklen. Integreret i pedalen. Måler kadence og watt for hvert ben.

Garmin giver den fuld pedal

Med sin længe ventede wattpedal vender Garmin op og ned på wattmålingen. Eneste sted, de ligner konkurrenterne, er på prisen. Den er uhyrlig.

## Garmin Vector | |

Plus: Enkel at montere og anvende.

Minus: Prisen – og kvaliteten af de medfølgende pedaler.

Konklusion: At flytte wattmålingen ud i pedalerne er godt tænkt og fungerer både let og uproblematisk – og umiddelbart meget præcist. Vi glæder os, til prisen dykker.

Pris: 12.499 kr.

www.garmin.com

Watt er det nye sort på cyklen. Flere og flere motionister får installeret wattmålere, og watt-tal er noget, mange går op i. Watt er udtryk for, hvor meget energi man banker ned i pedalerne, når man cykler. Det giver et meget præcist billede af din træningsindsats, da det modsat fart er uafhængigt af, om du har modvind eller kører ned ad bakke. Træder du 200 watt, træder du 200 watt. Basta.

De fleste wattmålere er monteret i kranken på cyklen. De er hamrende dyre og utrolig besværlige at montere, og så påvirkes deres målinger meget af temperaturen. Det vender Garmin op og ned på med sin nyudviklede løsning, Vector.

Her sidder wattmålingen i pedalerne og måler, både hvor hårdt du træder, og kadencen (pedalomdrejninger). De to værdier kan omregnes til, hvor mange watt du træder, og tallet sendes trådløst til ANT+-kompatible enheder, fx Garmins egne Edge 510- eller 810-cykelcomputere. Det har flere fordele.

For det første er systemet relativt nemt at montere og skal kun justeres første gang med små afstandsskiver (tog dog os noget tid). For det andet er det fleksibelt og kan skiftes mellem dine cykler (pedalerne passer dog ikke godt til mountainbiken eller crosscyklen). For det tredje skulle det være upåvirkeligt af temperaturer, og for det fjerde måler det watt individuelt for hvert ben og giver dig et hav af data, som uploades til Garmin Connect.

Systemet virker rigtig godt og bidrager med masser af værdifulde data, men det har også to problemer: Du tvinges over i et bestemt pedalsæt, Look Keo-kompatible. Samtidig oplever vi, at Vector ikke passer til alle kranksystemer. Vi måtte opgive på to kranksystemer (dyre kulfiberudgaver), så det er et stort minus.

3 skarpe detaljer

Pedalsystem: Exustar-pedalen (Look Keo-systemet) fungerer godt, men du er bundet til dette system, hvis du vil bruge Garmin Vector.


Teknologi: Pedalerne huser avanceret teknologi, hvor silikonebaserede fjedre måler, hvor hårdt der trædes.


Sender: En lille sender ved hver pedal opsamler og sender kontinuerligt data trådløst til din cykelcomputer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: