Tour de France. Da Bradley Wiggins vandt Touren i 2012, kørte han enkeltstart med en oval klinge.

Hvad er fidusen ved den ovale klinge?

Under Tour de France i sommer lagde jeg mærke til, at Team Sky kørte med en underlig oval klinge på cyklen under enkeltstart og på bjergetaperne. Hvad er fidusen ved den?

19. december 2018

Den ovale klinge

Klingen går helt tilbage til slutningen af 1980’erne og dukkede også hurtigt op i Touren. Fidusen skulle være, at man undgår de ‘døde’ punkter, som runde klinger medfører i bunden og toppen af trådet.

Du får også en længere ‘træd ned-fase’, hvor hovedparten af en cykels fremdrift genereres. Når pedalarmene står lodret, svarer det desuden til en kortvarig nedgearing, der gør pedalen nemmere at træde rundt.

Har du lyst til at eksperimentere med systemet, kan den helt ovale O Symetricklinge købes for ca. 1.600 kr., mens den knap så ovale Q-rings koster ca. 1.000 kr. Begge klinger kan relativt let monteres på alle racercykler – uanset hvilket mærke du kører på – men det kræver tilvænning at cykle med dem.

Hold varmen med Aktiv Træning

Nu kan du holde dig dejligt varm, når du står på ski, løber, cykler til arbejde, går en tur – eller noget helt fjerde. Lige nu kan du nemlig få dette lækre Performance Baselayer-sæt med bukser og trøje fra Craft for KUN 99,50 kr. Sættet er blødt, tæt og perfekt som det inderste lag, når du er ude i kulden. Bukserne og den langærmede trøje er desuden designet i kanalstrik, som giver dig god åndbarhed, komfort og optimal bevægelsesfrihed. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.)

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: