Hvordan finder jeg den rigtige sadel?

Jeg får ondt bagi, hver gang jeg cykler en lang tur. Så nu vil jeg skifte min sadel ud. Kan I give nogle gode råd til, hvad jeg skal kigge efter for at finde den rigtige?

En god sadel er helt afgørende for at undgå sadelsmerter. Der findes dog mange forskellige typer på markedet. Her er dine valgmuligheder.

Find den rigtige sadel

Hård eller blød: Kører du med cykelbukser med pude, bør du typisk tage den hårde sadel. For vælger du den bløde, betyder den dobbelte polstring, at dine siddeknogler synker i, og blodtilførslen til de sarte områder bremses.

Kløft eller ej: En sadel med kløft i midten skulle mindske trykket på mellemkødet og øge blodtilførslen. Den er dog også lidt skrøbeligere, så er du en tung gut, der elsker at køre mountainbike, skal du ikke vælge det.

Sadelbredde: Sadler fås ofte i tre bredder, og her er det vigtigt, at sadlen er så bred, at den støtter dine siddeknogler. Mål derfor afstanden mellem de to fordybninger, der opstår i sædet. Eller tjek ved cykelhandleren, som kan måle afstanden med et særligt sæde.

MTB eller racer: Der er ikke forskel på en MTB-sadel og en racersadel, men da en MTB-sadel får flere tæsk, er det en god idé at vælge en sadel i lidt kraftigere og mere holdbare materialer.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: