Hvordan finder jeg den rigtige sadel?

Jeg får ondt bagi, hver gang jeg cykler en lang tur. Så nu vil jeg skifte min sadel ud. Kan I give nogle gode råd til, hvad jeg skal kigge efter for at finde den rigtige?

En god sadel er helt afgørende for at undgå sadelsmerter. Der findes dog mange forskellige typer på markedet. Her er dine valgmuligheder.

Find den rigtige sadel

Hård eller blød: Kører du med cykelbukser med pude, bør du typisk tage den hårde sadel. For vælger du den bløde, betyder den dobbelte polstring, at dine siddeknogler synker i, og blodtilførslen til de sarte områder bremses.

Kløft eller ej: En sadel med kløft i midten skulle mindske trykket på mellemkødet og øge blodtilførslen. Den er dog også lidt skrøbeligere, så er du en tung gut, der elsker at køre mountainbike, skal du ikke vælge det.

Sadelbredde: Sadler fås ofte i tre bredder, og her er det vigtigt, at sadlen er så bred, at den støtter dine siddeknogler. Mål derfor afstanden mellem de to fordybninger, der opstår i sædet. Eller tjek ved cykelhandleren, som kan måle afstanden med et særligt sæde.

MTB eller racer: Der er ikke forskel på en MTB-sadel og en racersadel, men da en MTB-sadel får flere tæsk, er det en god idé at vælge en sadel i lidt kraftigere og mere holdbare materialer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: