Stor test af minipumper og multitools

Et godt multitool og en solid mini-cykelpumpe er ganske enkelt uundværligt, når fx dækket punkterer, eller kæden knækker. Vi har gennemtrawlet markedet og testet 26 produkter, der kan spare dig for en taxaregning.

1. juni 2015 af Martin Kreutzer

Cykelturen kan hurtigt blive frustrerende, hvis dækket punkterer, eller en bolt løsner sig. Men har du det rette grej med, er de fleste problemer hurtigt løst. Om det går så let, afhænger dog i høj grad af, om din cykelpumpe og dit multitool virker, og på den front afslører vores stortest, at der er himmelvid forskel på markedets forskellige produkter.

Det gælder især cykelpumperne, hvor nogle er fuldstændig uegnede til at blæse et hårdt tryk i racerringene, mens andre er en krig om at levere tilstrækkeligt med luft til, at MTB-dækket bliver bare nogenlunde køreklart. Desuden byder testfeltet på ergonomisk veldesignede modeller såvel som regelrette katastrofer. Så vælg din cykelpumpe med omhu.

Det samme råd gælder de testede multitools, der varierer gevaldigt i håndteringen. Eksempelvis er kædeskilleren i visse tilfælde stort set ubrugelig. Typisk står dilemmaet mellem lav vægt og god funktion – men de bedste bud formår dog at forene de to dyder.

Find dit nye cykelværktøj og cykelpumpe

Download pdf'en herunder og se den store test af 14 mini-cykelpumper og 12 multitools.

Sådan tester Aktiv Træning

Test af multitools og cykelpumper foregår bedst i et laboratorium. Her er det lettere at sammenligne de forskellige produkters styrker og svagheder. Vi har på testredaktionen skabt vores eget lille testlab, hvor alle cykelpumper har fået testet evnen til at pumpe et MTB-dæk op til 2 bar og et racerdæk op til 5 bar, hvilket er acceptable tryk at køre videre på. De forskellige multitools har vi håndteret på én og samme cykel, hvor boltene flittigt er skruet af og på. Samtidig har vi knækket og samlet på én og samme kæde for at afdække kædeværktøjets funktion og kvalitet. Vi har som altid ladet produkterne gå gennem hænderne på flere testere for at gøre vurderingen så nuanceret og præcis som muligt. Alle vores testere er flittige hobbymekanikere og enten garvede landevejsryttere eller mountainbikere, der har lappet mange cykler og foretaget masser af akutte småreparationer gennem tiderne.

TESTKRITERIER Vi har testet cykelpumper og multitools ud fra følgende kriterier:

  • Håndtering: Ligger produktet godt i hånden, og er det enkelt at udføre de påkrævede opgaver? Er cykelpumpen fx nem at sætte på ventilen?
  • Kvalitetsindtryk: Tåler værktøjer og cykelpumper at blive brugt? Selvom de fleste tools kun bliver brugt sporadisk, er det et absolut plus, hvis kvaliteten er høj.
  • Primær funktion: Evner kædeskilleren at dele kæden og sætte den sammen igen? Og hvordan er oplevelserne med cykelpumperne, når der skal pumpes luft i slangerne? For cykelpumpernes vedkommende har vi målt, hvor hurtigt de formår at fylde en slange, og hvor højt tryk de kan levere.
  • Vægt/størrelse: Er produktet tungt og klodset eller let og kompakt?
  • Pris: Står produktets pris mål med dets kvalitet?

PRIS Vi angiver de vejledende priser – ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: