Stor test af minipumper og multitools

Et godt multitool og en solid mini-cykelpumpe er ganske enkelt uundværligt, når fx dækket punkterer, eller kæden knækker. Vi har gennemtrawlet markedet og testet 26 produkter, der kan spare dig for en taxaregning.

1. juni 2015 af Martin Kreutzer

Cykelturen kan hurtigt blive frustrerende, hvis dækket punkterer, eller en bolt løsner sig. Men har du det rette grej med, er de fleste problemer hurtigt løst. Om det går så let, afhænger dog i høj grad af, om din cykelpumpe og dit multitool virker, og på den front afslører vores stortest, at der er himmelvid forskel på markedets forskellige produkter.

Det gælder især cykelpumperne, hvor nogle er fuldstændig uegnede til at blæse et hårdt tryk i racerringene, mens andre er en krig om at levere tilstrækkeligt med luft til, at MTB-dækket bliver bare nogenlunde køreklart. Desuden byder testfeltet på ergonomisk veldesignede modeller såvel som regelrette katastrofer. Så vælg din cykelpumpe med omhu.

Det samme råd gælder de testede multitools, der varierer gevaldigt i håndteringen. Eksempelvis er kædeskilleren i visse tilfælde stort set ubrugelig. Typisk står dilemmaet mellem lav vægt og god funktion – men de bedste bud formår dog at forene de to dyder.

Find dit nye cykelværktøj og cykelpumpe

Download pdf'en herunder og se den store test af 14 mini-cykelpumper og 12 multitools.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: