Cyklen Specialized Aethos -
Cyklen Aethos -

til dig der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten.

© iStock

Cyklen Aethos - for god til profferne

Specialized sprænger rammerne for, hvor let en cykel kan være. Den nye Aethos vejer så lidt, at profferne slet ikke må køre på den.

30. marts 2021 af Redaktionen

Hvad: 
Specialized Aethos 

Hvad er det: 
Verdens letteste serieproducerede racercykel. Aethos har Specialized navngivet det elegante bæst. Navnet skal indfange den lette, svævende fornemmelse, det giver, når cyklen kastes fra side til side på vej op ad en stejl bjergside. Cyklen er fremstillet af den samme type karbon som topcyklen Tarmac SL7, men karbonen er lagt op på en ny måde, der gør, at der skal bruges mindre materiale. Det resulterer i en ramme, der vejer sølle 585 gram (str. 56), og en komplet cykel, der vejer 5,9 kg inkl. skivebremser og almindelige hjul til dæk og slange. Det er næsten et kg mindre, end hvad det internationale cykelforbund tillader, så det er en cykel, du godt må køre på, men profferne må holde nallerne væk.

Cyklen Specialized Aethos

Lakken er tynd og påført efter en særlig metode. Det sparer et par hundrede gram og giver et unikt look.

© iStock


Derfor elsker vi den: 
For det første er den smuk. Den traditionelle geometri og den særlige, porcelænsagtige lakering gør den til en klassisk cykelskønhed. For det andet er kompromisløsheden beundringsværdig. Specialized sætter en helt ny standard for, hvor let en fuldblodsracer kan laves.


Det koster den: 
Av, ja, her stivner smilet. Cyklen fås i to versioner. Den ‘almindelige’ S-Works-udgave koster 82.000 kr., og den helt særlige Founder’s Edition, der med en særlig lakering (ja, lak vejer faktisk en del) og lutter highend-udstyr er endnu lettere, koster knap 100.000 kr.

Cyklen Specialized Aethos

Almindelig frempind og karbonstyr er ikke det letteste. Du kan spare mange gram med et styr med integreret frempind.

© iStock

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: