Par der cykler iført vintertøj
© Craft

Den rette beklædning til vintercykling

Cykelturene i det gode vejr virker langt væk, men du behøver ikke at holde pause og sætte formen helt over styr. Med disse råd er du klædt godt på til vintertræningen.

11. januar 2019 af Thure Kjær & Jacob Teilmann

Den rette beklædning

Den smukke natur og aftensol er afløst af vind, regn og temperaturer omkring nulpunktet. Det stiller krav til den rette påklædning i den mørke tid.

1. Regnjakke i lommen 

Hav altid en tynd cykelregnjakke med i lommen. Du kan bruge den som ekstra lag i starten, indtil du bliver varm. Det samme, hvis du holder pause eller punkterer, eller hvis det pludselig regner eller sner.

2. Lag på lag 

Klæd dig på i lag: en svedtransporterende trøje inderst, så et mellemlag med fx en lunende fleece og yderst jakke eller vest, der fungerer som regn- og vindstopper. Benene bevæger sig og kan oftest klare sig med tykke tights – gerne med vindstopper i fronten. Regn med, at det kan være lidt køligt de første minutter, indtil du er varm.

3. Overtrækkere 

Fødderne sidder fast i pedalerne, og de bliver hurtigt meget kolde. Et par tykke skoovertrækkere i neopren er uundværlige. Er det virkelig koldt en dag, så tape skohullerne til, og tag tykke uldsokker på.

4. Handsker 

Er det for alvor koldt, er en såkaldt lobsterhandske med i alt tre fingre perfekt, idet du får både varme og bevægelighed. Brug evt. også en tynd inderhandske. Husk, at yderhandsken skal være vindtæt.

5. Hue/pandebånd 

Der afgives masser af varme fra hovedet. Hold det varmt med hjelmhue eller pandebånd. Kig efter en hue med vindstopper i fronten og siderne.

Et ekstra lille tip: Fyld fx varm te med sukker i drikkeflasken. Det luner i begyndelsen af turen, og samtidig fryser teen ikke til i flasken. Kig evt. efter en plast- termodunk.

Hold varmen med Aktiv Træning

Nu kan du holde dig dejligt varm, når du står på ski, løber, cykler til arbejde, går en tur – eller noget helt fjerde. Lige nu kan du nemlig få dette lækre Performance Baselayer-sæt med bukser og trøje fra Craft for KUN 99,50 kr. Sættet er blødt, tæt og perfekt som det inderste lag, når du er ude i kulden. Bukserne og den langærmede trøje er desuden designet i kanalstrik, som giver dig god åndbarhed, komfort og optimal bevægelsesfrihed. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.)

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: