Par der cykler iført vintertøj
© Craft

Den rette beklædning til vintercykling

Cykelturene i det gode vejr virker langt væk, men du behøver ikke at holde pause og sætte formen helt over styr. Med disse råd er du klædt godt på til vintertræningen.

19. februar 2020 af Thure Kjær & Jacob Teilmann

Den rette beklædning

Den smukke natur og aftensol er afløst af vind, regn og temperaturer omkring nulpunktet. Det stiller krav til den rette påklædning i den mørke tid.

1. Regnjakke i lommen 

Hav altid en tynd cykelregnjakke med i lommen. Du kan bruge den som ekstra lag i starten, indtil du bliver varm. Det samme, hvis du holder pause eller punkterer, eller hvis det pludselig regner eller sner.

2. Lag på lag 

Klæd dig på i lag: en svedtransporterende trøje inderst, så et mellemlag med fx en lunende fleece og yderst jakke eller vest, der fungerer som regn- og vindstopper. Benene bevæger sig og kan oftest klare sig med tykke tights – gerne med vindstopper i fronten. Regn med, at det kan være lidt køligt de første minutter, indtil du er varm.

3. Overtrækkere 

Fødderne sidder fast i pedalerne, og de bliver hurtigt meget kolde. Et par tykke skoovertrækkere i neopren er uundværlige. Er det virkelig koldt en dag, så tape skohullerne til, og tag tykke uldsokker på.

4. Handsker 

Er det for alvor koldt, er en såkaldt lobsterhandske med i alt tre fingre perfekt, idet du får både varme og bevægelighed. Brug evt. også en tynd inderhandske. Husk, at yderhandsken skal være vindtæt.

5. Hue/pandebånd 

Der afgives masser af varme fra hovedet. Hold det varmt med hjelmhue eller pandebånd. Kig efter en hue med vindstopper i fronten og siderne.

Et ekstra lille tip: Fyld fx varm te med sukker i drikkeflasken. Det luner i begyndelsen af turen, og samtidig fryser teen ikke til i flasken. Kig evt. efter en plast- termodunk.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: