Rapha Nocturne gadeløb er både for de hårde drenge og piger, og for de knap så aerodynamiske motionister, der bare gerne vil ud at rulle.

Gadeløb gennem København

Har du drømt om at køre cykelløb gennem et af Københavns mest besøgte kvarterer, eller kunne du godt tænke dig at se nogen gøre det, så er det på lørdag, du skal tage cykelkasketten på og pumpe dækkene. Her afvikles Rapha Nocturne Copenhagen i Kødbyen i København.

16. august 2017 af Lasse Lyhne

På lørdag omdanner Rapha gaderne i den københavnske bydel, Kødbyen, til en high speed cykelbane, hvor både motionister og elite kan udfordre balance, mod og power i et højintenst gaderæs. Den engelske producent af cykelkluns til de dyre drenge står efterhånden bag en række spektakulære cykelevents, og det såkaldte Nocturne race er seneste skud på stammen.

800 meter rundstrækning

Nocturne køres som et såkaldt criterium, det vil sige et gadeløb på en lille, lukket rundstrækning. I København udgøres den af 800m i den gamle Kødby på Vesterbro. Essensen er skarpe sving og masser af accelerationer. Der køres på tid, og den der kører flest omgange vinder.

Løb for alle

Mens eliteløbet, der køres kl. 21 og 22, er for de rigtig hårde drenge og piger, så afvikles der også en stribe andre og mere motionistvenlige løb på ruten. Således skydes Nocturne-eventet i gang med et Classico-løb, hvor det handler mere om at vise smukke cykler og originale udklædninger frem, end om at komme først.

Senere følger et børneløb, et ladcykelløb, en foldecykelløb, et fixi-løb og et løb for ambitiøse motionister.

Det handler om cykling, men der foregår også en masse andet. Diverse sponsorer har stillet boder op. Rapha Club House serverer gourmet-kaffe og en DJ sørger for at stemningen er i top hele vejen.

Se mere og sign up her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: