Cykelsko, der bruges til spinning, hærges meget af sved og varme – så ingen grund til at købe de dyreste og mest sarte.

© iStock

Gør din spinning mere effektiv

Har kulden sat en stopper for din træning, kan landevejscyklen erstattes med en spinningcykel. Ved effektiv intervaltræning vil du være i topform til foråret.

7. februar 2019 af Hans Westhausen Gottlieb

Hvordan gør jeg spinning mere effektivt?

SVAR: Fitnesscenterets spinningtimer giver i sig selv effektiv intervaltræning, og da du i det store hele træner de samme muskler som på landevejscyklen, er overførbarheden til udendørscykling god. 

Her er 3 tips, der øger udbyttet, så du står knivskarpt, når foråret kommer. 

3 tips til spinning

1. Bevæg dig på cyklen
Træner du solo, så sørg for at skifte mellem forskellige greb på styret, så du får brugt flere forskellige muskler. Skift også mellem at stå op i pedalerne og sidde ned. Sørg også for at variere din kørsel, arbejd fx med intervaller og spurter. Smid med fordel også nogle bakker – i form af øget modstand– ind i spinningtræningen.

2. Kør dobbelttimer
For at blive tilstrækkelig udfordret som rutineret landevejsrytter bør du vælge et øvet hold og indimellem slå to timer sammen. Et sådant dobbeltpas to-tre gange om ugen vil forhindre, at du taber nævneværdig form hen over vinteren. Så glæd dig til at give kammeraterne baghjul, når forårssæsonen skydes i gang.


3. Find den rette instruktør
Det vigtigste aspekt i forhold til at komme flyvende gennem vintersæsonen er selvfølgelig at holde motivationen ved lige, så du får trænet ofte. Da spinning er mere monoton end landevejen, så er det vigtigt at finde et hold og en instruktør, som passer til netop dig og dit temperament.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: