Vinter cykling
© Craft

Hold cykelformen over vinteren

Et godt udbytte af vintertræningen stiller krav til planlægning, samt at du indstiller dig på de anderledes forhold. På den måde ruster du dig bedst til at opretholde formen.

7. januar 2019 af Thure Kjær & Jacob Teilmann

Effektiv vintertræning

Et godt udbytte af vintertræningen stiller krav til planlægning, samt at du indstiller dig på de anderledes forhold. På den måde ruster du dig bedst til at opretholde formen.

Her kan frit plukke løs af vores 5 effektive råd, til at blive på cyklen hele vinteren:

1. Få power i benene

Når den mentale fornøjelse ved en vintercykeltur ikke matcher ture på en sommeraften, så brug de mørke måneder til at fokusere mere på træningsudbyttet og få mere power i benene. Giv dig selv ekstra udfordringer ved at bruge gearene mere, så du veksler mellem tunge gear med lav kadence og lette gear med høj kadence.

2. Intense ture 

Det kolde vejr og vinden sætter en naturlig stopper for adskillige timer i sadlen. Fokusér i stedet på nogle kortere, men mere intense ture med flere intervalpas. Kør evt. også længere intervaller, hvor du fx giver den gas i 3-5 km og ruller 3 min. imellem.

3. Find en kort rute 

Find en god rundstrækning på 4-8 km, og kør den et passende antal gange. Er det muligt, så find en rute med nogle bakker. Det sætter pulsen i vejret og gør træningen sjovere og mere fleksibel. Holder du dig til en kortere rute, har du ikke så langt hjem, hvis vejret pludselig bliver for dårligt.

4. Effektiv transporttid  

Med lidt planlægning kan du få meget træning ud af din eventuelle transport til jobbet nogle dage om ugen. Har du for kort til arbejde, så kør eventuelt en omvej til eller fra. Har du for langt, så tag toget noget af vejen.

5. Erstat cykelturen 

Det er for ambitiøst at opretholde samtlige af de lyse måneders træningspas på raceren. Ved at erstatte nogle pas med alternativ træning, fx løb, svømning eller styrketræning, fastholder du stadig rytmen og konditionen – og giver dig selv mulighed for at styrke andre områder.


Hold varmen med Aktiv Træning

Nu kan du holde dig dejligt varm, når du står på ski, løber, cykler til arbejde, går en tur – eller noget helt fjerde. Lige nu kan du nemlig få dette lækre Performance Baselayer-sæt med bukser og trøje fra Craft for KUN 99,50 kr. Sættet er blødt, tæt og perfekt som det inderste lag, når du er ude i kulden. Bukserne og den langærmede trøje er desuden designet i kanalstrik, som giver dig god åndbarhed, komfort og optimal bevægelsesfrihed. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.)

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: