Køreklar! Med nogle små justeringer bliver cyklen skræddersyet til din MTB-debut.

Hvordan indstiller jeg min mountainbike?

Jeg har lige købt en mountainbike og er i tvivl om, hvordan sadlen, greb og alle de andre ting skal indstilles. Kan I hjælpe?

30. august 2013 af Jannik Petersen

Det gælder først og fremmest om at finde en behagelig kørestilling, som du kan holde ud at sidde i – uden at overbelaste ryg, knæ eller håndled.

1) Bremsegreb: Skal vinkles skråt, så du kan sidde med lige håndled og betjene bremserne.

2) Sadelhøjde: Indstilles, så du kan sidde på sadlen og træde pedalen i bund uden at strække knæet helt. Et par graders knævinkel er nok.

3) Sadlen: Vandret er bedst for de fleste. Læg et vaterpas på. Sadlen kan også justeres frem og tilbage. Placér i første omgang midten af sadlen lige over sadelpinden.

4) Forgaffel: Slå affjedringen til, når du kører på et decideret MTB-spor. Har forgaflen flere indstillingsmuligheder, så start i midten, og tilpas hen ad vejen, hvor meget du vil have den til at fjedre.

5) Styr: Styr og sadel bør i starten sidde i samme højde.

6) Dæktryk: Mellem 2 og 2,5 bar giver optimalt vejgreb og affjedring, mens et hårdtpumpet dæk hopper og danser hen over ujævnheder. Du skal kunne trykke dækket halvt ind, når du tager om hjulet og trykker med begge tommelfingre.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: