Kenny Belaey

Kenny Belaey udførte droppet fra 2 meters højde ned på klippeblokken to gange. Anden gang var det nær gået galt for vovehalsen, der kortvarigt mistede balancen i landingen. 

© Emil Sollie/Red Bull Content Pool

Balancekunst i 984 meters højde

Den belgiske MTB-rytter Kenny Belaey er ikke bange for højder. Hans seneste stunt fandt sted på en blot 1 m2 stor sten i knap 1 km’s højde.

7. december 2017 af Redaktionen

Kenny Belaey udfører droppet på klippeblokken Kjeragbolten

I 10 år havde Kenny Belaey haft drømmen om at hoppe ned på en helt bestemt klippe på sin trialcykel: klippeblokken Kjeragbolten, der ligger fastklemt imellem to fjeldsider ved Lysefjorden i Norge. I sommer, efter mange timers hike med cyklen på ryggen, blev drømmen så endelig til virkelighed. Belaey samlede mod til sig og landede sikkert sit første drop på 2 meter ned på klippen. Da han prøvede anden gang, var det dog tæt på at gå helt galt. Han var faretruende tæt på at miste balancen i landingen på stenens glatte overflade, men nåede heldigvis at sætte en fod ned og hurtigt genvinde balancen.

Det er ikke første gang, at den 34-årige belgier kaster sig ud i stunts, der involverer en cykel og halsbrækkende højder. I 2015 kørte han sin mountainbike over en 18 meter lang og blot 5 cm bred slackline med 112 meters frisk bjergluft under sig i La Plagne i De Franske Alper. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: