Strasser på cykel.

Med start i Prudhoe Bay, Alaska, og mål i Ushuaia i Patagonien er turen den længste kørbare rute i verden. 

© Christoph Wisser/Red Bull Content Pool

Så lang er verdens længste cykelrute

Her kan du læse om den østrigske eventyrer, Michael Strasser, der har cyklet 22.642 km fra Alaska til Patagonien i ny verdensrekordtid.

16. juli 2019 af Redaktionen

Verdens længste cykelrute

I 84 dage og temperaturer, der undervejs spændte fra -4 til 51 grader, pedalerede ultracykelrytter og eventyrer Michael Strasser fra Østrig af sted på sin racercykel i sin ensomme jagt på verdensrekorden på den længste kørbare rute på kloden – fra Prudhoe Bay på nordspidsen af Alaska til Ushuaia i bunden af Sydamerika.

Efter 22.642 km’s pedalridt trillede østrigeren jublende i mål i ny rekordtid og knuste endda den tidligere rekord med hele 15 dage. Det stort opsatte rekordforsøg, kaldet Ice 2 Ice, fandt sted fra juli til september sidste sommer og var kulminationen på mere end to års forberedelse og arbejde med turen for Strasser og hans store supporthold. 

Michael Strasser.

Utroligt nok styrtede Strasser kun én gang på hele turen. Og han slap endda med hudafskrabninger og blå mærker.

© Christoph Wisser/Red Bull Content Pool

På cykelturen kørte Strasser i alt 168.000 højdemeter, og han blev undervejs konfronteret med ekstrem varme, frost, storme – og ikke mindst en nærmest nedbrydende ensomhed på cyklen.

Undervejs ramte han en topfart på 94 km/t. på en stejl nedkørsel i Mexico, mens han i Santiago de Chile var nødsaget til at race afsted med 60 km/t. i bytrafikken for ikke at blive kørt ned i det anarkistiske trafikkaos, hvor det bare gjaldt om at følge med strømmen. 

Temperaturerne og vejrforholdene var flere gange så ekstreme, at han næsten opgav. I Chile mødte han modvind på 100 km/t., som tvang ham til at holde pause.

Og med temperaturer på op til 51 grader skulle han drikke konstant – op til 8,5 liter væske om dagen – og han var tvunget til at indtage 4.500 kalorier pr. dag, selvom hans krop i den voldsomme varme ikke kunne mønstre den mindste appetit. Tilmed havde han – med egne ord – “ugelange hallucinationer”.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: