Derfor skal du spise kostfibre
Umiddelbart kan kostfibre virke lidt ubetydelige, fordi der er tale om mere eller mindre ufordøjelige planterester, der nærmest følger automatisk med, når du spiser mad fra planteriget. Men du gør dog klogt i at få flere af de oversete kostfibre indenbords.
Forskning peger nemlig på, at netop fibrene har en stor del af æren for de sunde gevinster ved at spise frugt, grønt og fuldkorn. Jo flere fibre du indtager, desto sundere bliver du, men der skal faktisk blot 30 gram om dagen til for at høste den brede vifte af sundhedsgevinster.
Læs også: 6 grunde til kostfibre
Vi giver dig her 4 gode kostfibre valg:

1. Avocado
5,2 gram fibre: Fiberindholdet imponerer, og så er fedtet af den sunde MUFA-type (enkeltumættede), der både tager livtag med mavefedtet og en evt. inflammation i kroppen.

2. Havregryn
10 gram fibre: De opløselige fibre fylder maven og sænker kolesteroltallet. Mave-tarm-indholdet fortyndes, så evt. giftstoffer får mindre kontakt med tarmene. 100 g havregryn dækker 1/3 af dit dagsbehov for fibre.

3. Fuldkornspasta
9,6 gram fibre: 3 gange så mange fibre som i almindelig hvid pasta taler for sig selv. Herudover får du også 2-3 gange så meget af de vitaminer og mineraler, der findes i pasta.
Prøv vores lækre og sunde opskrift på Bagt laks med fuldkornspasta og pesto.

4. Chiafrø
36 gram fibre: Selv små mængder af aztekerindianernes frø giver dig masser af fibre. Og i tilgift giver de populære frø dig også godt med vegetabilske omega-3-fedtsyrer og proteiner.