Popcorn
© iStock

4 sunde aftensnacks

Når vi sidder i sofaen, skal det helst være med noget, der er salt, fedt og knasende inden for rækkevidde. Det kan nemt gå ud over sundheden og kalorieindtaget. Medmindre du opgraderer til de helt rigtige snacks.

16. november 2018 af Martin Kreutzer & Hans Westhausen Gottlieb

Sunde snacks 

Der er masser af gode alternativer til markedets usunde snacks. Ved at træffe et intelligent valg kan du både spare en masse kalorier og styre uden om potentielt usunde stoffer. 

Her er fire gode bud

1. Rugbrødschips 
De kan købes rundtomkring, men lav dem gerne selv af tynde skiver rugbrød, som du sprayer med lidt rapsolie, drysser en smule salt henover og bager ved 150 grader, til de er sprøde og lækre. Lad dem køle af, og nyd så de kernesunde fuldkornssnacks.

2. Grønsagsstave
Gulerødder, peberfrugter, bladselleri m.m. bliver til en god og sundhedssprudlende snack, når de skæres i mundrette bidder og dyppes i en gang skyr, der er krydret med salt og peber. 

3. Mandler
Listen af sunde kvaliteter er endeløs. Men mandlernes helt store trumf er dog det såkaldte MUFA, som er en type fedtsyrer, der gavner kredsløbet. Vær ikke bange for lidt salt på de tørristede mandler. Det er sundhedsmæssigt ubetydeligt.

4. Popcorn
Der er ikke mange, der skænker det en tanke, men majs er faktisk et fuldkorn. Ud over at være langt mindre kalorieholdige end chips, så giver de poppede kerner dig også kostfibre, der er rigtig gode for tarmene.

Super-tilbud: Stor vinterpakke til dig

Hold varmen og bliv set i mørket for KUN 69,50 kr. Lige nu kan du få en løbehue, handsker, halsedisse, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 numre af Aktiv Træning til en vanvittig pris. Du får hele pakken med alle 5 dele samt 2 numre af Aktiv Træning for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbuddet gælder kun så længe lager haves. Læs meget mere her

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: