5 overraskende sundhedsfordele ved at drikke vin

Vidste du, at vin fx kan forebygge influenza og beskytte dine øjne?

12. september 2016 af Anja Bruneskjold / I FORM

Vi ELSKER, når alkohol og sukker er på listen over ting, der er spækket med sundhedsfordele.

Det betyder naturligvis ikke, at du skal hælde enorme mængder indenbords, men det er alligevel rart at tænke på, at der faktisk ER sundhedsfordele gemt i de røde og hvide dråber.

Forbedrer din hjernefunktion Forskning har vist, at vin har en positiv effekt på hukommelsen hos særligt ældre mennesker. Studierne viser bl.a., at vin kan reducere risikoen for at blive ramt af sygdomme som Alzheimers og demens.

Styrker dit immunforsvar Vin er generelt godt for dit immunforsvar – kroppen er simpelthen vild med alle de antioxidanter, der er i vin. Derudover har man fundet sammenhæng mellem vindrikkere og et dyk i sygdomme som mavesår og -kræft.

Beskytter dine øjne Studier viser, at rødvin har en helt særlig effekt på dine øjne, fordi det hæmmer overskydende vækst af blodkar i øjnene. Denne vækst kan ellers resultere i, at du bliver blind.

Styrker dine knogler Fordi vin øger produktionen af østrogen, og i den forbindelse bremser ødelæggelsen af den gamle knoglemasse, vil dine knogler forblive stærke i længere tid.

Godt for hjertet Vin er virkelig effektiv, når det gælder om at mindske risikoen for blodpropper. Det skyldes det høje indhold af antioxidanten resveratrol, som findes i skallen på røde druer, og som er kendt for at beskytte vores blodkar. Det er altså særligt rødvin, du skal gå efter, hvis du vil minimere risikoen for blodpropper, slagtilfælde og hjerteanfald.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: