Efterårets mørke gavner sundheden
Mørket tager lynhurtigt over i denne tid, og det er godt. Mørke øger søvnkvaliteten markant. Det fremmer produktionen af søvnhormonet melatonin, får kropstemperaturen og blodtrykket til at falde og gør det meget nemmere at sove dybt og uforstyrret.
Blommer, æbler og pærer modner om efteråret
Efterårets afgrøder er ernæringsmæssige perler. Æbler, pærer og især blommer er rige på fibre og antioxidanter, mens de kåltyper, der kommer lidt senere på året som fx grønkål og rosenkål ganske enkelt er noget af det sundeste, du overhovedet kan proppe i munden.
Efteråret gør os mere seksuelt opstemte
Det er ikke kun hos kronhjortene, at det kilder ekstra i underlivet i oktober. Det gælder også mennesker. Norske forskere har fundet ud af, at vores testoteronniveau, der blandt andet påvirker sexlysten, er klart forhøjet i oktober og november.
Vi bliver mere produktive om efteråret
Vi bliver mere produktive og fokuserede omkring arbejdsopgaver, når det er møgvejr. Det viser et studie foretaget af Havard studerende. Når det er dårligt vejr bruger vi ikke tid og ressourcer på, at spekulere på, alt det sjove vi kunne lave udenfor i stedet for at sidde inde og arbejde.
Er du i tvivl om, hvorvidt du har en sund vægt? Beregn dit Body mass index (BMI) lige her.
Køligere temperaturer gavner træningen
Efterårets temperaturer er faktisk helt optimale, når vi snakker træning - især løb. Undersøgelser har vist, at de hurtigste maratontider bliver løbet i temperaturer mellem 10 og 15 grader, og det er altså også mere behageligt løbevejr end når termometret viser 25 grader.
Vi knytter tættere sociale bånd om efteråret
Det har sikkert noget at gøre med vinterhalvårets højtider, men kigger man på vores mobilvaner tyder meget på, at vi knytter tættere sociale bånd, når det er koldt og mørkt ude. Undersøgelser viser, at vi foretager længere opkald og ofte taler med vores nære venner og familie i efterårs- og vintermånederne