Brug Facebook - og lev længere

En gruppe forskere har fundet en sammenhæng mellem at være aktiv på Facebook og leve længere!

21. november 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Allerede tilbage i 1979 kortlagde et studie, hvorledes mennesker, der socialiserede med andre, generelt levede længere. Et studie viser nu, at det at socialisere online også kan have sundhedsfordele.

Studiet blev foretaget ved et samarbejde mellem en lang række amerikanske universiteter. De kiggede samlet på 12 milioner Facebook-profiler og sammenlignede resultaterne med optegnelser omkring folkesundheden fra 2011 til 2013.

Facebook som livsforlænger

Forskerne fandt derved ud af, at de personer, der havde mange venner online, havde lavere risiko for at dø en tidlig død, end de, der socialiserede mindre online.

Den Facebook-funktion, der ifølge studiet var den sundeste, var at være tagget i mange billeder. Der var derimod ingen sundhedsfordele for hverken de, der sendte mange venneanmodninger og ikke modtog så mange, eller for de, der sendte mange beskeder på Facebook.

Facebook mod sygdomme

De sygdomme, der var mindre risiko for at dø af, hvis man var aktiv på Facebook, var blandt andet diabetes, demens og psykiske lidelser. Også risikoen for død som følge af infektioner, hjertekar-sygdomme, leversygdomme og selvmord blev sænket.

Forskerne bag studiet understreger, at der blot er fundet en sammenhæng mellem den online socialisering og et længere liv. De vil nu kigge nærmere på, hvordan man kan bruge den nye viden, til at øge folkesundheden.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: