© istock

Her topper du gennem livet

Videnskaben har endnu en gang talt. Du er stærkest som 25-årig og løber den hurtigste marathon tid i slut tyverne, men hvilke afsløringer kommer der ellers?

10. november 2019 af Redaktionen

Har du planer om at løbe et maraton, blive stærk eller vinde en Nobelpris? Så er der ifølgevidenskaben størst sandsynlighed for, at du får held med det, når du rammer disse aldre.

Videnskaben kan finde svar på alt – bare de har nok data. Derfor kan vi nu afsløre, hvor gammel du skal være, hvis du vil have succes med en lang række ting her i livet.

7 år: Nogle eksperter siger syv år, andre siger otte år, men de fleste eksperter er enige om, at det er nemmest at lære et nyt andetsprog, før man rammer puberteten.

25 år: Dine muskler er stærkest, når du er 25, og de beholder deres styrke nogenlunde intakt i 10-15 år, inden du virkelig skal til at arbejde på at vedligeholde dem.

27 år: Spanske forskere har undersøgt 45.000 løbere til New York Marathon og opdagede, at de hurtigste tider blev sat af 27-årige mænd. Hos kvinderne blev de hurtigste tider sat af de 29-årige.

31 år: Ved at sammenligne resultater fra 96 stormestre i skak har forskere regnet ud, at skakspillere topper som 31-årige. Det betyder, at den norske verdensmester, Magnus Carlsen, løbet af de næste tre år bliver endnu bedre. Uhyggeligt.

40 år: Ifølge et studie fra The National Bureau of Economic Research er sandsynligheden for, at duvinder en Nobelpris, størst, når du runder 40 år.

69 år: En tysk undersøgelse viser, at folk er mest tilfredse med deres liv som 23-årige. Herefter dykker kurven – lige indtil 69-årsalderen, hvor kurven topper igen.

82 år: I en rapport, der er publiceret i Proceedings of the National Academy of Sciences, har forskere bedt folk i forskellige aldersgrupper om at vurdere deres eget mentale velbefindende. Og her viste det sig, at gruppen med 82-85-årige havde det bedst psykisk.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: