Derfor putter mænd hånden ned i bukserne

Hvis man rigtig skal slappe af på sofaen - så skal hånden ned i bukserne! Nu giver forskningen en forklaring på, hvorfor det er tilfældet.

3. august 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Mange mænd modtager bebrejdende blikke og kække bemærkninger fra deres partner, hver gang de læner sig godt tilbage, og placerer hånden i bukserne. Men der er rent faktisk en række grunde til, at det er netop her hånden lander.

Pas godt på kronjuvelerne

Den åbenlyse grund til, at mange mænd vælger at placere deres hånd netop dette sted, er naturligvis, at det indikerer, at man passer på sine ædlere dele. Hvis man ligger og slapper af, så vil man meget nødigt have et barneknæ eller lignende til at ramme en der, hvor det gør mest ondt. Hånden skærmer derved for eventuelle farer.

Denne teori redegør forfatteren Venessa Van Edwards for i sin bog Human Lie Detection and Body Language 101.

Hormoner frigives

Forskning peger desuden på, at det at gnubbe eller lege med sine kønsdele på en ikke-erotisk måde, øger udskillelsen af hormonet oxitocin. Oxitocin er et afslapningshormon, der gør det lettere for os at slappe af og beroliger os.

Temperaturen er vigtig

De mandlige kønsdele har desuden behov for at holde en vis temperatur, og lidt kærlighed fra egen side kan hjælpe til med dette.

Du kan altså med ganske god samvittighed lade din hånd blive i bukserne.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: