Derfor skal du sidde ned og tisse

Der er langt bedre grunde til at sidde ned, når du tisser, end blot for at undgå et fugtigt gulv og toiletbræt. Mænd kan nemlig sænke risikoen for en række sygdomme og gener – blot ved at slå røven i sædet.

30. maj 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Kvinder verden over er trætte af at sætte sig på våde toiletbrætter eller direkte på det kolde porcelæn, fordi brættet ikke er blevet slået ned. Men der er langt vigtigere grunde til at sætte sig ned og klare sagerne!

Sæt dig ned

Hvis man har obstruktioner i urinrøret vil kroppen have svært ved at få tømt blæren ordentligt, hvilket højner risikoen for senere problemer med prostata.

Et studie udført af forskere fra Leiden University Medical Centre I Holland i 2014 fastslår, at det at sætte sig ned kan hjælpe mænd, der lider af problemer med de nedre urinveje. De vil kunne urinere med øget styrke ved at sætte sig ned og derved eksempelvis undgå generende urinvejsinfektioner og prostataproblemer.

Når mænd står op og tisser aktiveres en række små muskler omkring bækkenet og ryghvirvlen, som vil besværliggøre komplet urinering. Især på offentlige toiletter, hvor man kan være nervøs for at slippe en ikke så lydløs vind, vil man have tendens til at spænde i de små muskler.

Så sæt dig ned og nyd livet!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: