En gruppe venner med talebobler.
© iStock

Din guide til vegetarlingo

Er du ikke helt med på, hvad det vil sige at være fleksitar eller frugtianer? Bare rolig. Vi har vi samlet syv forskellige områder af -tarisme, og hvad disse helt præcist indebærer.

8. maj 2018

Vege-hvad-for-noget? 

Man kan være vegetar på mange måder, og de fleste afarter af vegetarismen har fået deres egen betegnelse. Her er 7 af de mest almindelige og et par ekstreme. 

1. Frugtianer

Spiser kun frugt og nødder og helst nedfalden. 

2. Raw Veganer

Spiser ikke produkter, der har været opvarmet til mere end 42 grader. Spiser ikke animalske produkter, men heller ikke korn, tørrede bønner osv.

3. Veganer

Veganere spiser kun plantebaseret mad. Alle animalske produkter er udelukket, inklusive honning samt uld, silke og læder i beklædningen.

4. Vegetar

Strikte vegetarer spiser udelukkende plantebaseret inkl. honning. Lakto-ovo-vegetarer spiser henholdsvis æg og mælkeprodukter.

5. Pesco-vegetar

Spiser vegetarisk inkl. fisk og skaldyr.

6. Pollo-vegetar

Spiser vegetarisk inkl. fjerkræ.

7. Fleksitar

Spiser primært vegetarisk, men kan også godt spise æg, mælkeprodukter, fisk og kød.

Redaktionen anbefaler: Lækker træningsjakke

Overvind blæsten med Aktiv Træning. Lige nu byder vi nye læsere velkomne med en suveræn løbejakke fra Diadora sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition). Jakken kan lynes højt op i halsen og er forsynet med mesh-paneler i nakken, under armene og ned ad ryggen, hvilket giver en naturlig udluftning, så du ikke koger over på løbeturen. Derudover giver panelerne jakken en super mobilitet og bevægelighed, da der ikke er noget værre end at slås med en jakke med dårlig pasform, når man løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: