Disse grøntsager indeholder mest protein

Det er normalt store bøffer, der popper op i tankerne hos de fleste, når vi taler om protein, men ...

18. november 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det kan sagtens lade sig gøre at få en masse proteiner indenbords, uden at skulle spise kødpålæg til morgenmad og købe sig fattig i store bøffer. Vi har samlet en liste med 6 grøntsager, der kan give dig masser af protein.

Majs

Majs er naturligvis teknisk set et korn - men det ændrer ikke på, at den ofte spises som salat og indeholder hele 9 gram protein per 100 gram. Så hæld endelig dåsemajs i din salat.

Spinat

Spinat indeholder 2,9 gram protein per 100 gram. Brug spæde spinatblade i dine salater, istedet for almindelig salat. På den måde får du både mere smag og protein ned i hverdags-salaten.

Kartofler

Kartoflen er vant til at få skæld ud over dens indhold af stivelse, men den indeholder altså også en god portion protein. Helt præcist 2 gram protein per 100 gram.

Ærter

Ærter indeholder hele 6,1 gram protein per 100 gram. Det gør dem til noget af det mest proteinholdige fra planteriget. Du kan desuden sagtens vælge den frosne udgave.

Broccoli

Udover at være spækket med kostfibre, så er broccoli også rigt på protein. Ud af 100 gram broccoli, får man 2,8 gram ren protein.

Rosenkål

Rosenkål er efterhånden ved at være sluppet af med sit dårlige ry - og med god grund. Rosenkål indeholder 3,4 gram protein per 100 gram, og indeholder desuden store mængder antioxidanter, fibre og folat, der er essentielt, når der skal dannes blodlegemer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: