Du tager mest på fra du er 25 til du bliver 44 år

Der er mange faktorer, der har betydning for, om du tager på - men en af de mest afgørende er, hvor gammel du er. I perioden fra vi er 25, til vi bliver 44, er risikoen for at blive for tyk klart forhøjet, viser ny undersøgelse. Det har både en biologisk og en social forklaring.

10. marts 2016 af Lasse Lyhne

Vi tager på, fordi vi indtager for meget i forhold til, hvad vi forbrænder. Det er enkelt. Men kigger vi på årsagerne til, at vi indtager for meget i forhold til forbrændingen, bliver sagen straks mere kompliceret. Dansk Institut for Folkesundhed har undersøgt danskernes vægtøgning og konkluderer, at alder er en helt afgørende faktor for, om vi tager på. Hos både mænd og kvinder gælder det, at perioden fra vi er 25, til vi bliver 44, er den periode i livet, hvor vi tager mest på. Efter de 44 og frem til alderdommen er vægtøgningen kun meget begrænset.

Ifølge Aktiv Trænings ernæringsekspert, Martin Kreutzer, der har hjulpet hundredvis af mennesker i vægttab, er det meget naturligt, at årene fra midt i 20'erne til midt i 40'erne er forbundet med den største vægtøgning.

"Undersøgelsens konklusioner stemmer meget fint overens med, hvad jeg også ser hos mine klienter", forklarer han, og peger på, at der både er fysiologiske og sociale faktorer på spil.

"Efter 25 falder vores forbrænding, fordi vi er færdige med at vokse, og samtidig er vi godt i gang med at konsolidere os som voksne. Vi gør karriere og har lange arbejdsdage, vi får børn og flytter måske i hus. Alt sammen betyder det, at vi får mindre tid til at træne og sidder mere stille. Endelig begynder vi at tjene penge, og sammen med dem ryger rødvinsindtaget og middagene ude i byen også i vejret".

-- Skal du i gang med et vægttab? Brug I FORM Kostdagbog til at hold styr på dit kalorieindtag. Prøv Kostdagbogen i 5 dage gratis.

Vil du gerne vide mere om træning, skader, sundhed, motivation og meget mere, så tegn et abonnement på Aktiv Træning lige HER. I magasinet får du al den nyeste viden om træning og inspiration til at leve et sundere og mere aktivt liv.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: