Din værktøjskasse Du kan faktisk med fordel vælge en blød tandbørste.

Grej til den voksne mand

Her er din værktøjskasse til tænderne.Tandbørste Du kan med fordel vælge en blød tandbørste, da de hårdere af slagsen kan forårsage skader på tandkødet, når du skrubber for meget. TandpastaVælg en tandpasta med fluor, som beskytter tændernes emalje og forebygger huller. Undlad at skylle munden, når du er færdig. Så forlænger du den beskyttende virkning af fluoren. Tandtråd

20. maj 2010

Her er din værktøjskasse til tænderne.

Tandbørste

Du kan med fordel vælge en blød tandbørste, da de hårdere af slagsen kan forårsage skader på tandkødet, når du skrubber for meget.

Tandpasta

Vælg en tandpasta med fluor, som beskytter tændernes emalje og forebygger huller. Undlad at skylle munden, når du er færdig. Så forlænger du den beskyttende virkning af fluoren.

Tandtråd

Du bruger den flade udgave med let voks eller den almindelige tråd alt afhængigt af pladsen mellem tænderne. Gør det ondt i fingrene, kan du alternativt bruge tråd, der sidder fast på et plastikskaft.

Tandstikker

Et godt supplement til rengøringen, hvor der er mere plads mellem tænderne. Brug helst de trekantede tandstikkere i træ eller plastik, som er formet efter tandkødet.

Tyggegummi

Mundtørhed, også kaldet xerostomi, rammer cirka hver 10. af os. Det kan give problemer, fordi spyttet indeholder stoffer, der dræber uønskede og farlige bakterier. Løsningen kan være vand, sukkerfrit tyggegummi, sugetabletter, spray, gelé eller fluortyggegummi.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: