Farlig træning Kombinationen af hård træning og vrede er en farlig cocktail for hjertesundheden.© iStockphoto

DERFOR må du aldrig træne når du er vred

At træne aggressionerne væk kan være en livsfarlig strategi.

11. oktober 2016 af Hans Westhausen Gottlieb

Mødet med chefen gik skidt, trafikken på vej hjem var én lang kø og hjemme ventede et skænderi med kæresten. Så du snører løbeskoene på og får vreden ud af kroppen med en stribe jernhårde intervaller.

Vi kender rådet om at tackle vrede og frustrationer med motion, men det er muligvis et råd, der skal genovervejes, for kombinationen af ophidset sindsstemning og hård træning forhøjer nemlig risikoen for et hjerteanfald betragteligt.

Det viser et forskningsprojekt fra McMaster University i Canada og HRB Clinical Research Facility i Irland.

Tredobbelt risiko for hjerteanfald

På baggrund af svar fra knap 12.500 hjertepatienter fra 52 lande fandt forskerne, at risikoen for et hjerteanfald blev fordoblet, hvis en patient var vred eller på anden måde følelsesmæssigt ophidset.

Risikoen blev ligeledes fordoblet, hvis patienten dyrkede hård motion. Mens kombinationen af hård træning og ophidselse mere end tredoblede risikoen!

Motion er stadig gavnligt for hjertet

Både hård træning og følelsesmæssig ophidselse giver forhøjet puls og blodtryk samt en ændring i blodgennemstrømningen, hvilket i værste tilfælde kan medføre en blodprop i hjertet.

Forskerne giver dog ikke med en forklaring på, hvorfor kombinationen af de to øger risikoen, men de understreger, at motion fortsat er gavnligt – ikke mindst for hjertet.

De anbefaler dog, at hvis man er vred eller ophidset og vil lukke damp ud med motion, så bør man holde sig til træning, man kender og undlade at gå til ekstremer.

Kilde: Circulation

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: