© Colourbox

5 metoder til at lindre forkølelsen

1. Snup en pille. Panodil, Pamol, Ipren, og hvad de smertestillende piller ellers hedder, vil ikke fjerne forkølelsen, men de vil få dig til at føle dig bedre tilpas og fjerne fx hovedpine. Tjek på dit apotek, for der findes mange piller mod forkølelses-gener. 2. Spray næsen. Næsespray åbner passagen gennem næsen, hvis den er stoppet – og det er altid rart. Sprayen må maks. bruges i 1 uge og kurerer ikke forkølelsen. 3. Drik noget varmt.

1. Snup en pille.

Panodil, Pamol, Ipren, og hvad de smertestillende piller ellers hedder, vil ikke fjerne forkølelsen, men de vil få dig til at føle dig bedre tilpas og fjerne fx hovedpine. Tjek på dit apotek, for der findes mange piller mod forkølelses-gener.

2. Spray næsen.

Næsespray åbner passagen gennem næsen, hvis den er stoppet – og det er altid rart. Sprayen må maks. bruges i 1 uge og kurerer ikke forkølelsen.

3. Drik noget varmt.

Kamillete, honningmælk eller hyldebærsaft i varme versioner kan løsne slim i luftvejene. Alkohol er ikke nogen god idé, da det får slimhinderne til at hæve, og de er irriterede i forvejen.

4. Slap af.

Din krop har brug for ro under virus-angrebet, så find på noget roligt at bedrive tiden med. Det kan fx være en fodboldkamp i tv eller et spil på PlayStation eller Xbox.

5. Let din vejrtrækning.

Smid et par telefonbøger under din seng, så du får hævet hovedet. Det gør det lettere at få vejret, så du kan sove bedre.

Spray det væk

Et par skud med en næsespray, og din forkølelse er væk. Det lyder næsten for godt til at være sandt – og det virker da også kun delvis. En forkølelsespray fjerner symptomerne, hvilket gør, at man kan klare sig igennem, hvis man fx har en vigtig opgave, man ikke kan udsætte på grund af sygdom. Næsesprayen fjerner altså ikke sygdommen, men gør, at man køber sig lidt tid uden symptomer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: