D-vitamin opruster immunforsvaret

D-vitamin er afgørende for et stærkt immunforsvar.

30. december 2018

D-vitamin er ammunitionen i dit immunforsvar. Det har en gruppe forskere fra Københavns Universitet fundet ud af. D-vitamin kickstarter de såkaldte dræber T-celler, der fungerer som immunforsvarets fodsoldater og angriber og nedkæmper fx indtrængende bakterier, vira og kræft. Uden tilstrækkeligt D-vitamin kan T-cellerne ikke komme i gang, og immunforsvaret svækkes. Forskerne anbefaler i dag et dagligt indtag af D-vitamin på 7,5 mikrogram, men det diskuteres, om dette tal er for lavt, og om man i stedet skulle anbefale 10-20 mikrogram.

Faktisk er der visse forskere, der anbefaler, at vi får helt op til 50 mikrogram om dagen.

Gode kilder til D-vitamin

Sollys og fed fisk er de suverænt bedste kilder til D-vitamin. Får du ikke dem, er det meget vanskeligt at få nok D-vitamin via kosten. Fx skal der 7 æg eller 9 liter mælk til at nå den daglige anbefaling, mens 25 gram laks kan gøre det.

Mikrogram D-vitamin pr. 100 gram

  • Sollys: 15 min. med blottet hud uden solcreme om dagen er nok. Men det er kun i sommerhalvåret, at det virker.

  • Torskelevertran: 250 mikrogram

  • Laks: 30 mikrogram

  • Ål: 30 mikrogram

  • Torskerogn: 11 mikrogram

  • Marineret sild: 10 mikrogram

  • Makrel: 5,5 mikrogram

  • Æg: 1,75 mikrogram

  • Kyllingebryst: 1,5 mikrogram

  • Letmælk: 0,085 mikrogram

Få et par suveræne vintertights

Nu er det slut med at fryse på løbeturen. For kun 99,50 kr. kan du lige nu få et par lækre løbetights, som er designet til at følge kroppen og holde kulden ude. På den måde kan du nyde løbeturen og bruge din energi på at løbe i stedet for at varme kroppen op. De sorte tights er elastiske, har lynlåse ved anklerne og sidder dejligt tæt til kroppen. Der er reflekser ned langs siden af benene, så du bliver set på de mørke aftener, og på lænden er der en lomme med lynlås til nøgler, kreditkort, energi eller lignende. Lige nu kan du få de lækre tights sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. Så er det ikke noget problem at nyde træningen og komme godt i gang med 2019. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: