Disse 5 ting i dit hjem ødelægger din sundhed

Der findes mange ting i vores hjem, der virker harmløse, men som i virkeligheden er med til at gøre os syge og mindske vores sundhed.

20. juni 2019 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Mange af os er gode til at købe ting, der kan forbedre vores sundhed, heriblandt nyt træningstøj, sunde madvarer og fitness-gadgets. Men en god sundhed kræver også, at du smider nogle ting ud. Se listen herunder!

Den brugte tandbørste

Du bruger din tandbørste hver dag, og derfor skal den skiftes cirka hver anden til tredje måned. Ellers børste du bare dine egne bakterier rundt i munden, og slidte hår vil ikke kunne gøre deres arbejde ordentligt.

Etuiet til dine kontaktlinser

Hvis du har månedslinser, så vil etuiet til disse efterhånden blive fyldt med bakterier. Linsevæsken er altså ikke nok, og du bør derfor skifte etuiet med jævne mellemrum for at undgå øjeninfektioner.

Gammel solcreme

Udløbsdatoen på solcreme er ikke tilfældig. Efter udløbsdatoen vil solcremen ikke kunne beskytte din hud mod de farlige stråler, og både solskoldning og hurtig aldring af huden kan derfor blive en realitet.

Opvaske-svampen

Svampen, som vi bruger til at fjerne skidt fra vores service, bliver aldrig rigtig tør. Derfor er den den perfekte bolig for bakterier. Brug istedet en vaskeklud, der tørrer langt hurtigere, og skift den hveranden dag.

Skærebræt af plastik

Når du bruger et skærebræt af plastik, laver du små riller i det. Det er det perfekte gemmested for bakterier, der er svære at komme af med igen. Skærebrætter af træ, indeholder derimod nogle anti-mikrobiologiske stoffer, der hindrer fremkomsten af usunde bakterier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: