© Colourbox

Fakta om immunforsvaret

Selv de bedste kostvaner spiller fallit, hvis du forsømmer at styrke kroppen på andre fronter.

17. september 2019 af Martin Kreutzer

Læs her om 5 andre områder, der er med til at styrke dit immunforsvar.

Få din nattesøvn

Det er under total hvile, at kroppen sunder sig oven på dagens fysiske og psykiske belastning. Forsømmer du at få den fornødne hvile, vil kroppens immunforsvar dale.

Skru op for hygiejnen

Vinteren er højsæson for forkølelser og kræver god hygiejne. Hyppig håndvask, hvor man vasker hænder grundigt og længe, er et af de bedste våben mod fx forkølelse.

Hold dig i form

Regelmæssig træning styrker beviseligt immunforsvaret, så længe du ikke overdriver løjerne og træner dig helt i sænk. Husk i den forbindelse at komme hurtigst muligt ud af det våde træningstøj.

Læs her, hvorfor at paranødder er så gode dit immunforsvar. 

Nedsæt stressniveauet

Det er vigtigt, at du gennem planlægning og prioritering får skabt en tilværelse, hvor du har styr på begivenhederne i stedet for at lade dem styre dig. Kronisk stress trækker nemlig et svækket immunforsvar med sig. 

Rejs sydpå

En charterrejse giver kroppen en tiltrængt vitaminindsprøjtning. Rent fysiologisk sker det ved, at solpåvirkningen sparker gang i kroppens produktion af D-vitamin, så du vender hjem med genopfyldte depoter. Ferien giver dig også et pusterum til at stresse af og få etableret nogle gode kost- og motionsvaner.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: