© Istock

Gå i seng og undgå vinterforkølelsen

Sover du mere end 7 timer om natten, ruster du kroppen mod forkølelser.

11. november 2015

Snot, hoste og ondt i halsen hører vinteren til. Men sørger du for at få din nattesøvn, bliver du langt bedre til at holde forkølelserne væk. Det konkluderer amerikanske forskere, som i et forsøg udsatte 164 testpersoner for rhinovirus, der er den hyppigste årsag til forkølelse.

Det viste sig, at de, der sov mellem 5 og 6 timer om natten, havde mere end 4 gange så stor risiko for at blive syge som dem, der sov 7 timer eller mere. Selv når forskerne kiggede på faktorer som rygning, motion, stress og alkoholvaner, var søvnlængden stadig den vigtigste faktor til at forudsige, om folk ville blive syge.

Resultatet ligger i tråd med andre undersøgelser, der har vist, at mængden og kvaliteten af vores søvn har stor betydning for, hvor godt immunforsvaret fungerer.

Husk også

  • At vaske dine hænder ofte. Får du forkølelsesvirus på hænderne fra fx dørhåndtag, gelændere eller håndtryk, kan de hurtigt ende i dit ansigt og smitte dig via øjne, næse eller mund.
  • At bevæge dig. Motion ruster din krop mod forkølelse (medmindre du dyrker meget hård motion, som midlertidigt svækker immunforsvaret).
  • At få masser af vitaminer, mineraler og antioxidanter fra bær, grønsager og frugt.

Source #Sleep.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: