© Colourbox

Motion er effektivt mod forkølelse

Dyrker du motion, får du halvt så mange forkølelser og bliver mindre syg, når du endelig rammes, viser ny forskning.

25. januar 2011

Så er der endnu en god grund til at trække i træningstøjet. Forskere fra Appalachian State University i North Carolina, USA, sætter nu tal på, hvor meget regelmæssig motion mindsker din risiko for at blive forkølet. Du får halvt så mange dage med forkølelse, hvis du regelmæssigt er fysisk aktiv, viser deres forskning.

Skulle du alligevel blive ramt af en omgang snue, kan du glæde dig over, at du vil være syg i færre dage og have 41 procent mildere symptomer.

1.000 personer deltog i undersøgelsen, og de, der dyrkede mest motion, var i gennemsnit forkølede i 4 dage over en periode på 3 måneder. De deltagere, der dyrkede mindst motion, var syge i 9 dage. Forskerne siger ikke overraskende, at det er motionens velkendte effekt på vores immunforsvar, der gør kroppen bedre i stand til at nedkæmpe indtrængende virus.

Bare træn løs Jo mere træning, jo bedre, viser undersøgelsen. Af de 1.000 personer, der deltog i undersøgelsen, var det dem, der dyrkede motion mindst 5 gange om ugen, der havde færrest forkølelser.

Tidligere undersøgelser har vist, at ekstrematleter, der presser deres krop med store mængder hård træning, i perioder svækker deres immunforsvar. Men for os andre normale motionister er selv ret store mængder træning gavnligt for immunforsvaret.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: