© Colourbox

Kan man være overvægtig – men sund?

Er man nødvendigvis usund, hvis man er overvægtig, eller kan man godt være overvægtig og sund?

Måske! Eksperterne er meget uenige på dette punkt. Indtil for nylig antog læger og fedmeforskere, at overvægt først blev sundhedsskadelig, hvis man samtidig led af fx forhøjet blodtryk, højt blodsukker eller et højt kolesteroltal. Men talmaterialet fra den store Herlev-Østerbro-undersøgelse viser nu, at risikoen for alvorlige hjerte-kar-sygdomme som blodpropper og hjertestop følger vægten slavisk.

Over 71.000 danskere blev fulgt i fire år, og undersøgelsen viser tydeligt, at både

overvægtige

personer med et BMI over 25 og decideret fedme (BMI over 30) har en væsentlig forøget risiko for at blive ramt af hjerte-kar-sygdomme – og at vægten er en bedre sladrehank om vores sundhedstilstand end eksempelvis blodtrykket.

Bliv sund og slank med I FORM Kostdagbog. Prøv den i 5 dage gratis

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: