Øger overvægt risikoen for kræft?

Er det virkelig rigtigt, at overvægt øger risikoen for at blive ramt af kræft?

Ja. Der er i hvert fald påvist en klar sammenhæng mellem en række kræftformer og overvægt. Det er imidlertid vanskeligt at undersøge de præcise følger af overvægt.

Man bliver typisk overvægtig eller svært overvægtig på grund af dårlige kostvaner og for lidt motion. Spørgsmålet er så, om det er selve fedmen, manglen på motion eller den usunde mad, som er årsag til kræften. Det kan være svært at skille ad, og der er muligvis tale om en kombination af flere faktorer.

Overvægt øger bl.a. risikoen for kræft i tarm, spiserør, nyrer og lever.

Det kan du gøre

  • 1. Spis sundt: Vælg fuldkornsprodukter og grønsager og frugt i stedet for usunde snacks. Skær ned på fedt kød, fede oste og sukker.
  • 2. Tjek dit taljemål: Specielt mavefedtet er farligt, og som mand har man for meget mavefedt, hvis taljemålet ligger over 94 cm.
  • 3. Spis mellemmåltider: Sunde mellemmåltider modvirker trangen til at overspise ved hovedmåltiderne.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: