Illustration mand kigger ned i bukser
Koldsved Ingen mænd kan tænke på sygdom i undervognen uden at få koldsved. Måske er det på tide, at du selv får et serviceeftersyn dernede?© Colourbox

Sagde du kræft i ...

Har du styr på klokkeværket? Flere og flere mænd rammes af kræft i enten prostata eller testikler. Heldigvis viser ny dansk forskning, at motion og rugbrød er forrygende effektive våben.

4. november 2013 af Claus Sonne

Læger bobler sjældent over af begejstring, når de skal fortælle om nye lovende former for kræftbehandling. De er som regel forsigtige i deres udtalelser. Men ny dansk forskning får armene i vejret på Michael Borre, som er overlæge og professor på Skejby Sygehus.

– Vores forskningsresultater er overrumplende positive og nærmest gåsehudsagtigt gode, siger Michel Borre til Aktiv Træning.

Overlægens entusiasme er særdeles godt nyt, især set i lyset af at få sygdomme kan skræmme livet af os på samme måde som

kræft

. Det gælder især, når sygdommen truer de sydlige regioner, hvor potens og forlystelse holder til. Dernede kan to ting gå gruelig galt: Kræft i testiklerne og i prostata.

Fælles for de to sygdomme er, at lægerne ikke kender årsagen til, at de opstår.

Ud over at testikelkræft rammer yngre mænd, bærer sygdommen det kedelige karaktertræk, at der ikke findes kendte måder at forebygge sygdommen på, da vi angiveligt bærer anlæggene for den helt fra fosterstadiet. Til gengæld er chancerne for at blive helbredt gode.

Det samme kan siges om prostatakræft, hvor du tilmed selv kan gøre en effektiv forebyggende indsats. Det første, du skal gøre, er at snøre løbeskoene.

Derefter kan du finde en pakke fuldkornsrugbrød frem. Masser af rugbrød ‘belagt’ med højintens motion som løb eller cykling mindst tre gange om ugen er nemlig den nye opskrift på at undgå prostatakræft, viser forskningen fra Skejby Sygehus i Aarhus.

Artiklen fortsætter på næste side...

Støt Mænd.Mod.Kræft

Hver dag rammes 47 danske mænd af kræft, og 22 dør af det. Hjælp Kræftens Bekæmpelse med at få flere til at overleve.

Støt Mænd.Mod.Kræft. Hvordan kan du gøre en forskel? Du kan donere 50 kr. ved at sende en SMS med teksten mænd _ A til 1241. Så får du en telefonhilsen fra Tom Kristensen, som ringer op og siger tak. Du kan dog ikke tale med ham.

SMS mænd_A TIL 1241 (50 KR. + ALM. SMS-TAKST) ELLER DONÉR ET VALGFRIT BELØB VIA MOBILEPAY™ PÅ TLF. NUMMER 61610801 [image:14032 size=135x78] Indsamlingen udbydes af Kræftens Bekæmpelse, Strandboulevaren 49, 2100 Kbh. Ø., tlf. 3525 7500

Læs om kampagnen her

Source #Kræftens Bekæmpelse

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: