© Kenneth Bo Drabæk

Lav din egen sunde skuffe

Har du det med at blive lidt snack-sulten i løbet af arbejdsdagen, er det en god idé at være forberedt med lidt gode, sunde sager i skrivebordsskuffen.

6. maj 2010

Det kan fx være:

  • Fuldkornsknækbrød, som ud over energi givende kulhydrater er rigt på kostfibre, der giver maven noget at arbejde med

  • Proteinbar, der mætter fortrinligt og som en sidegevinst skruer forbrændingen i vejret, når proteinerne skal fordøjes.

  • Frugt, der tilgodeser den søde tand og slukker tørsten ved langt færre kalorier og større sundhed, end slik og sodavand formår.

  • Gulerødder og andre grønsager, der giver dig noget at gnaske på, stort set uden at det koster i kalorieregnskabet.

  • Nødder og mandler, der indeholder en optimal kombination af proteiner, kulhydrater, sunde fedtstoffer og kostfibre. Tilsammen skruer det mæthedsværdien helt i top.

  • Tørret frugt, der er smækfyldt med antioxidanter og derfor et sundt alternativ til slik. Vær dog opmærksom på det høje kalorieindhold. Tørret frugt er ikke helt gratis at indtage.

19 syndere på jobbet

Du tænker næppe over det, men selv en helt almindelig arbejdsdag kan være fyldt med små kaloriefælder, der isoleret set virker uskyldige. Det er de måske også en for en, men når du ser det over en måned, så ender du med et arbejdsliv fyldt med rigtig mange kalorier. Her er en stribe af de klassiske fælder, du skal holde igen med:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: