Kvinde dyrker heavy metal-yoga
© Anders Ahlgren

Ny trend: Heavy metal-yoga

I New York kan metalfans dyrke poweryoga, hvor headbanging, primalskrig og whiskyshots er en fast del af repertoiret. Bliv klogere på den skøre trend her.

12. april 2017 af Redaktionen

Eleverne samles, yogamåtter rulles ud, og lyset dæmpes. Så brager heavy rock-musikken løs.

– Der er to flasker whisky her, hvis nogen trænger til et shot! Let the dark side rule, skriger instruktør Saskia Thode med dyb, gurglende røst.

Yoga er in lige nu, og træningsformen kommer i alverdens kreative fortolkninger. Ikke mindst i de trendy kvarterer i New York, hvor yoga – og herunder poweryoga – er et udbredt redskab til at finde ro i en hektisk hverdag. Men tyskfødte Saskia Thode har taget træningen en del skridt videre. I de seneste par år har hun kørt såkaldte Metal Yoga-klasser.

Timens start er som at stå helt forrest til en heavy metal-koncert med hoppende, headbangende og knytnæve-svingende fans. Og det sveddrivende træningspas fortsætter i højeste gear i halvanden time.

Saskia Thode mener, at death metal og yoga har fx meget spiritualitet og tro på naturen til fælles.

– Det kan være meget befriende at lytte til hård musik. Det renser ens hoved og tanker, forklarer hun.

Flere vilde yogavariationer 

Øl-yoga

Der er ikke noget som at drikke en iskold øl. Bortset fra måske at opnå en dybere forståelse af sit dybeste jeg, selvet, gennem yoga. Men – hvorfor så ikke kombinere de to? Således gjort i bl.a. Berlin og Australien.

Nøgenyoga

Når det kommer til besynderlige yoga-afarter, som kan få en ud af sin komfortzone, er det svært at toppe nøgenyoga. Bold & Naked Yoga Studio i New York (igen) understreger, at der intet seksuelt er over undervisningen.

Latteryoga

Bizart, men ikke desto mindre populært i USA (selvfølgelig). Ifølge laughteryoga.org sigter latteryogatimen på at fremelske barnlig legesyge. Klappeøvelser til vrøvleremser og pantomimeøvelser hører sig til.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: