© Istock

Så lang tid tager sex i gennemsnit

Har du også svært ved at vurdere, om dagens lagengymnastik gik lige hurtigt nok? Nu har videnskaben svaret på, hvor lang tid et samleje i gennemsnit tager.

25. maj 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Når musikken spiller, og der er gang i den ældgamle elskovsdans under dynerene, så kan det være svært at vurdere, hvor lang tid det i virkeligheden tager. Men nu har forskerne fundet svaret.

Studiet

Et studie baseret på 500 par fra 5 forskellige lande (Storbritannien, USA, Holland, Spanien og Tyrkiet) fastslår, at der er stor forskel på, hvor længe et samleje tager. De hurtigste omgange er overstået på cirka et halvt minut, mens de længste kan strække sig helt op til 40 minutter.

I studiet satte parrene stopuret i gang ved indtrængen og stoppede det igen ved udløsningen. Både forspil og efterspil er altså udeladt af studiet. Undersøgelsen varede i 4 uger, hvor parrene måtte finde sig i at have et stopur med i elskovslegen.

Resultatet

Det viste sig, at et samleje i gennemsnit tager 5 minutter og 25 sekunder. Der skulle desuden være stor forskel på, hvor længe herren kunne holde, alt efter alder – hvor de unge mænd, stik mod urbane legender, holdt længst.

Forskerne fandt til gengæld ingen udslag i præstationen, alt efter om der blev benyttet kondom eller ej, eller om manden var omskåret.

Der viste sig heller ikke at være nogle mærkbare forskelle, alt efter hvilket land parrene var fra. Dog med undtagelse af parrene fra Tyrkiet, som kun kunne holde gang i lagengymnastikken i 3 minutter og 40 sekunder.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: