© iStockphoto

Så meget skal du i VIRKELIGHEDEN bevæge dig hver dag

Ny forskning viser, hvor farligt det er at have stillestående arbejde - og hvordan du gør noget ved det.

29. juli 2016

Sidder du meget stille i løbet af dagen – for eksempel bag et skrivebord? Så har vi en god og en dårlig nyhed til dig. Den dårlige er, at det er hamrende usundt og skyld i, at mange folk hvert år slutter livet alt for tidligt. Men inden du bliver i dårligt humør, skynder vi os videre til den gode nyhed, for den er, at du selv kan gøre noget ved problemet.

Indtil nu har det været kendt, at folk, der sidder meget stille i løbet af dagen, har forhøjet risiko for at blive ramt at hjerteanfald, udvikle sukkersyge eller få kræft i tyktarmen, blindtarmen eller endetarmen, hvilket mange ikke overlever. Det er altså ikke uden grund, at forskerne kalder stillestående arbejde for det nye rygning, men! Nu viser en ny international undersøgelse, som bygger på data fra én million mennesker fra USA, Europa og Australien, altså, at en times motion om dagen er nok til at fjerne dig fra risikozonen og en for tidlig død.

Og når vi siger motion, så handler det ikke om at knokle igennem i motionscenteret eller træne til marathonløb hver dag. Alene det, at du tager trapperne i stedet for elevatoren, sætter farten op på fortovet, eller giver den en lille smule ekstra gas på cyklen, vil have en fantastisk effekt. Så længe det sætter ekstra gang i pulsen, er det godt.

Det er i øvrigt ikke nogen tilfældighed, at undersøgelsen bliver offentliggjort nu – få dage før OL i Rio. Holdet bag under undersøgelsen håber nemlig, at de Olympiske Lege vil motivere folk til at røre sig lidt mere derhjemme, så lad os håbe, at det virker.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: