© istock

Så ulækre er festivalarmbånd

Festivalarmbånd er fyldt med mere end gode minder. Meget mere…

28. juli 2016 af Christian Thestrup

Frisk luft, søde mennesker og dejlig musik. Det er dejligt at være på festival, og måske er det derfor, at mange har svært ved at skille sig af med det sidste, fysiske minde fra de glade dage, nemlig armbåndet. Men det burde de nok gøre. Den engelske mikrobiolog Dr. Allison Cottell fra University og Surrey har testet to festivalarmbånd, der har siddet på armen af en glad festivalgæst i to år, og undersøgelserne viste, at armbåndet indeholdt 20 gange flere bakterier, end man finder på sit tøj efter en dag.

Blandt de ubudne gæster var for eksempel 9.000 enheder af bakterietypen micrococus og 2.000 stafylokok-bakterier. Og selv om det er bakterier, som normalt findes på huden, er det en meget høj koncentration.

© Surrey university

”Stafylokok-bakterier er ofte harmløse, men hvis du får en rift eller lignende i huden under dit armbånd, kan de skabe bylder eller betændelse i såret. Og hvis du får bakterierne i munden, kan de give madforgiftning,” siger Dr. Allison Cottell.

Så måske er det bedre at kigge på billederne i sin mobiltelefon, når man vil mindes de gode festival-oplevelser. Det er i hvert fald en del sundere end et slidt armbånd.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: