Derfor SKAL både kvinder og mænd onanere

Måske er du i et forhold, og måske er du ikke - ingen af delene er en grund til at stoppe med at onanere. Aktiviteten fører nemlig en lang række sundhedsfordele med sig!

22. september 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Ordet onani bringer for mange af os billeder op af låste døre til teenageværelset og en uklædelig toiletrulle i vindueskarmen. Men sådan burde det bestemt ikke være. Den frække alene-aktivitet er nemlig forbundet med flere sundhedsfordele - og dette gælder både kvinder og mænd i alle aldre.

Den sunde onani

Sexlyst begynder i hjernen, og for både mænd og kvinder gælder det, at des mere sex man har - des mere lyst til sex får man. Onani kan derfor være en fantastisk måde at booste sin egen sexlyst på. Folk, der ikke har haft sex eller onaneret i en længere periode, vil ofte tænke meget lidt eller slet ikke på sex.

Udover, at onani booster sexlysten, så sørger den jævnlige berøring også for, at selve det fysiske område forbliver sundt og elastisk.

Onani er godt mod en række både fysiske og psykiske gener. Det kan blandt andet dæmpe stress-symptomer og nedsætte smerter af den ene eller anden art. Desuden kan det fungere som et afslappende middel, hvis man har svært ved at falde til ro eller i søvn.

Desuden afgiver kroppen endorphiner, når man onanener - og det er disse hormoner, der gør os glade!

Onani forbedrer sex

Især kvinder får tudet ørerne fulde af, at onani er den perfekte måde at lære sin krop at kende på. Men det er rigtigt nok, og det gælder iøvrigt også mænd. Hvis man kender sin krop og ved, hvad man bryder sig om, og hvad man ikke bryder sig om, så vil det være lettere at vise disse ting under sex - og derved opnå et bedre sexliv.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: