Intimbarbering øger risiko for kønssygdomme

Frisuren på ens nedre dele kan faktisk være afgørende for risikoen for at få kønssygdomme.

6. december 2016 af Jesper U. Larsen

Om du er til det glatte look på de nedre dele, eller lader kønshåret gro, kan måske have betydning for din risiko for at få en kønssygdom.

I et nyt amerikansk studie havde de personer, som jævnligt trimmede eller barberede deres kønsbehåring, hele 80 procent større sandsynlighed for at have haft en kønssygdom end dem der aldrig fjernede behåringen.

”Ekstreme groomere” er mest udsatte

Forskerne spurgte over 7.500 personer i alderen 18-65 år om deres intimbarberingsvaner og deres totale antal af sexpartnere, samt om de nogensinde havde haft en seksuelt overført sygdom som fx gonorre eller klamydia. Selv når der blev korrigeret for alder og antallet af sexpartnere, var der en sammenhæng mellem grooming og kønssygdomme.

Helt slemt var det hos dem, der fjernede al deres kønsbehåring mindst 12 gange om året, samt hos dem, der trimmede håret dagligt eller ugentligt. De havde helt op til 4 gange større sandsynlighed for at få en kønssygdom, end dem der gik med det behårede look.

To mulige forklaringer

Ifølge forskerne kan det skyldes, at personer, der barberer sig, får bittesmå rifter i huden, som gør det nemmere for bakterier og vira at trænge ind i kroppen.

Men der er også den mulighed, at personer, som trimmer deres kønsbehåring, er mere seksuelt aktive og mere tilbøjelige til at dyrke usikker sex.

På ét punkt var trimningen dog en fordel: De, der aldrig trimmede, havde dobbelt så stor risiko for at få fladlus.

Source #Sexually Transmitted Infections

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: