Kvinde og mand i seng
© iStock

Par med sprudlende sexliv har denne vigtige ting tilfælles

Et parforhold kan hurtigt blive kedeligt og sexlivet dødt. Har du tænkt på, om du og din partner husker denne ene vigtige ting?

26. januar 2017 af Anja Bruneskjold / I FORM

Hvis ikke du og din partner husker blot én enkelt ting i jeres parforhold, er det måske derfor, jeres sexliv står lidt stille.

Om I har godt gang i sexlivet, afhænger af, hvordan I har det sammen udenfor soveværelset. Helt nøjagtigt handler det om, hvor særlig og speciel, I får hinanden til at føle – hvor opmærksomme I er på hinanden.

Et studie fra Journal of Personality and Social Psychology vidner om et sjovt paradoks, hvor par, der føler sig tæt knyttet til hinanden udenfor soveværelset, ikke føler sig fysisk tiltrukket af hinanden. Og så nedprioriteres sexlivet altså. Her er der altså tale om par, der kender hinanden rigtig godt og har været sammen i mange år.

Det er således i den forbindelse, man kan have tendens til at falde ind i den så velkendte rutine, hvor parforholdet bliver trist og sexløst.

Men nu viser det sig imidlertid, at det ikke gør nogen skade at være tæt knyttet til sin partner. Så længe det blot er på den rigtige måde – i skal lægge energi i at være opmærksomme på hinanden og hinandens ønsker og behov. Hvis din partner kan mærke, du er opmærksom og til stede, vil du opdage, at lagengymnastikken pludselig vil ske oftere. Og parforholdet vil ikke længere være trist og kedeligt. Nemt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvem foretrækker du at træne med?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: