Regelmæssig sex booster din hjerne

Glem alt om sudoku, krydsord og andre hjernegymnastikspil. Det er på lagnerne, at du får den skarpe hjerne!

9. december 2016 af I FORM

Endnu en grund til at dyrke mere sex

Nu er der endnu en god grund til at dyrke lagengymnastik. Det er nemlig ikke bare godt for dit humør, din sundhed og dit parforhold – det er også godt for din hukommelse.

Forskere fra McGill University i Montreal har undersøgt sammenhængen mellem kvinders sexliv og deres hukommelse.

Her blev 78 unge kvinder i alderen 18-29 spurgt om deres sexliv forud for to forskellige typer hukommelsestests – én test, hvor de skulle genkende ansigter og én, hvor de skulle genkende ord.

Sex styrker hukommelsen

For begge tests var der en sammenhæng mellem at score højt og at have regelmæssig sex. Særligt i ordquizzen scorede kvinderne med regelmæssig sex højt, og det var for forskerne særligt interessant.

Dette skyldes, at ord hovedsageligt er styret af den del af hjernen, der hedder hippocampus, og at tidligere forskning netop har vist, at sex booster neuronerne i hippocampus-området.

Der er derfor en sammenhæng mellem at være aktiv i soveværelset og at have en god hukommelse for ord og sprog.

Der er derfor særlig god grund til at fyre op for sexlivet, hvis du vil vinde i Wordfeud, krydsord og Scrabble.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: